Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 29 november 2009

2009-11-28 Zwemdiploma voor Julie

Gistermiddag heeft kleindochter Julie haar eerste diploma gehaald ! In het zwembad in Leiderdorp heeft ze haar A-zwemdiploma behaald. Natuurlijk waren wij erbij om haar aan te moedigen.
Na afloop gaat het hele spul pannenkoeken eten in Leiderdorp waar we een aantal zwarte Pieten tegen het lijf lopen.

zaterdag 28 november 2009

2009-11-28 De Mexicaanse griep nog niet voorbij.

Gisteren verschenen er veel berichten, dat de Mexicaanse griep op zijn retour is. Klink en zijn ambtenaren ruiken geld en verkopen ineens 19 miljoen vaccins aan een of ander buitenland ! Ik heb enkele weken geleden mijn jaarlijkse griepprik gehaald. Twee jaar geleden mee begonnen. Waarom eigenlijk ? Angst ? Ik heb nooit griep. Ben hoogstens heel af en toe wat verkouden a.g.v. de vele weersveranderingen door het reizen of aangestoken door de kleinkinderen. Daarom ook geen vaccinatie gehaald tegen de Mexicaanse griep. Nu duiken er vandaag ineens weer berichten op, dat het Mexicaanse griepvirus zich heeft gemuteerd...... Dus straks weer nieuwe vaccins ? Een vriend stuurde me enige tijd geleden deze foto. Heb daarop 10 nieuwe Sloggy onderbroeken gekocht en ben helemaal klaar voor die nieuwe griepgolf !

maandag 23 november 2009

2009-11-22 Anton Heyboer leeft !

Anton Heyboer uit Den Ilp is niet dood. Hij leeft ...en heeft vandaag dolle pret in Oss tijdens het verjaardagfeestje van Marion.
Marion ziet Sara en kan daar nog best om lachen.

woensdag 18 november 2009

2009-11-18 Gek van de Mac....


Na 20 jaar fervent gebruiker te zijn geweest van de Microsoft-producten als ms-dos, windows95, windows98, windows ME en windows XP ben ik om ! Geen zin om me weer te abonneren op nieuwe antivirus software, zelf mijn pc te blijven opschonen, defragmenteren etc. Ook geen trek in om me weer te gaan verdiepen in windows7 (vista had ik al overgeslagen).
Altijd een beetje jaloers geweest op het gebruikersgemak van de Apple. Ben gek op mijn Ipod, mijn Airport, i-tunes etc. Dus...?

Afgelopen zaterdag de knoop doorgehakt en mijn eerste MacBook met extra 24 inch cinemascreen en nog wat software gekocht. Ben sinds enkele dagen druk bezig met het me eigen maken van de Apple en haar software. En ?
Heel erg enthousiast, duidelijke software, bedieningsgemak, prima helpschermen, goede helpdesk. Echt, we zijn " gek van de Mac".

zaterdag 7 november 2009

2009-11-06 Boekpresentatie Kim

Vandaag vindt in de Herenkamer van Brasserie Park in Leiderdorp de presentatie plaats van het eerste boek van Kim, getiteld "Generatie Y: aan het werk". Temidden van een aantal klanten, relaties, collega's en vrienden wordt het boek ten doop gehouden met een hapje en een drankje. Natuurlijk zijn we - inmiddels weer even terug in NL - er als trotse ouders ook bij en maak ik op deze blog reclame voor haar. Kijk ook maar eens op haar website http://www.kimverandert.nl/ Vanaf vandaag is het boek overal te koop. (ISBN-nummer is 978-90-484-0846-7)

Het boek is o.m. ook te koop via Bolcom.
Bolcom schrijft : Waarom zijn veel talentprogramma's zonde van het geld? Waarom zou het traditionele functiehuis op de schop moeten? Hoe is de nieuwe aanstormende generatie te binden en te boeien? Kim Castenmiller zet in deze publicatie helder uiteen wat de unieke kenmerken zijn van de jongste werkende generatie; de Generatie Y. Op basis van uitgebreid onderzoek en haar eigen ervaringen als HR-professional, legt zij uit wat organisaties kunnen leren van deze aanstormende talenten. Dit boek geeft weer dat de tijdgeest fundamenteel aan het veranderen is. Organisaties bevinden zich op een kantelpunt: oude hiërarchische structuren verliezen terrein, steeds meer jonge mensen zijn wars van autoritair leiderschap en weigeren om bureaucratische bolwerken mee op te tuigen. Jonge talenten zijn niet meer te binden en te boeien met geld, maar verwachten tegelijkertijd wel een goed salaris. Ze schromen niet om heilige huisjes in organisaties aan de kaak te stellen. Authentiek zijn staat hoog in het vaandel, zij willen zich graag ontwik-kelen en hechten eraan een zinvolle bijdrage te leveren. De drijfveren van Generatie Y zijn niet meer dezelfde als de drijfveren van hun leidinggevenden en managers. Organisaties zijn nog vaak traditioneel ingesteld, terwijl de Generatie Y inmiddels geheel andere behoeften heeft. Met de nieuwe drijfveren van deze generatie voor ogen, komt Castenmiller tot een beschrijving van de 'organisatie van de toekomst' en een bijbehorende, nieuwe HRM-focus. Organisaties en managers zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden, want: You cannot manage third generation strategies with second generation organizations and first generation managers (Bartlett & Ghoshal, 1994). Laat u inspireren. De toekomst is nu!

maandag 2 november 2009

2009-11-02 Gibraltar Airport en mijn buurman

Het vliegveld van Gibraltar heeft als enige international airport ter wereld een startbaan die wordt doorkruisd dooreen 4-baans autosnelweg ! Als een vliegtuig de start/landingsbaan gebruikt gaan gewoon de stoplichten op rood en de slagbomen dicht. Dit zal spoedig tot het verleden gaan behoren. Er wordt nu gestart met de bouw van een tunnel. Ja inderdaad, voor het autoverkeer.
Dit nieuws hoor ik vandaag van mijn buurman Antonio wiens bedrijf de opdracht heeft gekregen van de Britten. Vandaag - 2 november, het feest van Allerheiligen - is alles nog gesloten in Spanje en heeft hij nog vrij. Morgen beginnen ze aan het werk. Hier een plaatje van onze vecino, Antonio, 3 weken geleden tijdens de bruiloft van zijn oudste dochter.