Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 30 juni 2011

Sedum

Bij het schoonmaken van het land komen we vaak genoeg plantjes tegen die te mooi zijn om te verwijderen. Dus laten we ze staan of verplanten we ze. Het zijn meestal wilde kruiden, bloemenplanten, maar ook veel vetplanten. Die hebben immers geen irrigatie nodig. De meesten determineren we en zoeken de naam op in "Wildflowers of Southern Spain" (Santana Books). Als je dan de naam weet, is het leuk om ze in een viveros (tuincentrum) te herkennen. Wat hier gratis op het land groeit, staat daar vaak in een potje met een prijskaartje eraan. 


Op de blog "Wonen in Spanje" lees ik vandaag, dat dit leuke vetplantje op de foto's Sedum heet. Mooi en nuttig tegelijk. ‘s Nachts neemt het kooldioxide (CO2 oftewel broeikasgas) op. In Duitsland en tegenwoordig ook in NL wordt deze planten gebruikt als dakbegroeiing. En, als ze in bloei staan, zoals nu op ons land, trekken ze veel bijen aan.


woensdag 29 juni 2011

Identiteitsonderzoek


Op Facebook raakte ik onlangs “bevriend” met een zekere Miriam Castenmiller, wonende in Guadalajara in Mexico. Leuk om met een naamgenoot in het Spaans te communiceren. Omdat ik af en toe wat op internet snuffel naar de geschiedenis van de familie Castenmiller - waar liggen onze roots etc. - was ik natuurlijk ook benieuwd naar deze Mexicaanse tak van onze familie. 
Wat blijkt, na informatie van Marcel en van haarzelf ? Deze Miriam is een “fashionista” (modefreak) en zeer enthousiaste fan van neef Marcel, die als fotomodel furore maakt (www.marcelcastenmiller.com). Marcel - die inmiddels op de 19e plaats staat van ‘s werelds top50 modellen - heeft alleen op Facebook al meer dan 2.000 fans. Miriam heeft uit bewondering virtueel zijn (en onze) achternaam aangenomen. Het komt nog al eens voor. Ja het is hard mensen, maar ik heb met de “unfriend-button” dit vrolijke Mexicaanse meisje maar uit mijn Facebookbestand gehaald.
Onze wereld (de virtuele, maar ook de echte) schijnt er steeds meer één te worden van schijnidentiteiten. Tijdens mijn zwemuurtje vandaag laat ik mijn gedachten gaan over welke identiteit ik op internet (Facebook, Skype, Twitter, etc) eens zou kunnen gaan aannemen. Na mijn 98ste baantje besluit ik, dat ik tevreden genoeg ben met die op mijn paspoort en besluit het maar zo te laten. Dus als jullie me tegen komen op internet, dan ben ik het zelf. ¡ Soy yo ! Ik heb geloof ik niet van die rare fans die zich ineens Jan Castenmiller gaan noemen. Maar waarschuw me even, zodra je er één tegenkomt.

dinsdag 28 juni 2011

Domingo, el Día del Señor

Tijdens onze avondwandeling afgelopen zondag komen we een processie tegen in het dorp. We zien weer heel wat devote bekenden in hun zondagse kleding. Paco's dochter legt ons uit, dat ze "El Día del Señor" (de dag van de Heer) vieren. Ineens weten we het weer. Het is de tiende dag na Pinksteren en dus is het Sacramentsdag. De stoet wordt voorafgegaan door de pastoor die - lopend onder een baldakijn - de monstrans van de dorpskerk met het Corpus Christ draagt. 






Ze lopen langs een tiental voor deze dag verspreid in het dorp opgestelde versierde altaren. Gewoon voor of ín een huis. 
Aan de muren van veel huizen hangen witte gehaakte kleden, lijken wel spreien.

Bij elk altaar stopt de stoet. De kinderen die dit voorjaar hun communie hebben gedaan - ook duidelijk herkenbaar aan hun matrozenpak of witte jurk - strooien er bloemen. De gedachte achter deze processie is ook om de zondagsviering (elke Domingo is día del Señor) in ere te houden.


(foto's genomen met mijn iPhone)

maandag 27 juni 2011

Vermist in Frigiliana


 De zoektocht naar de in of rond Frigiliana vermiste Nederlandse toeriste Mary-Anne Goossens gaat vandaag verder. Een helikopter van de Guardia Civil cirkelt vanochtend lange tijd boven het dorp en aangrenzende natuurpark. Ook zien we in het centrum van het dorp, dat Spaanse speurhonden worden ingezet.
Rond het middaguur vliegt laag boven zee een militair vliegtuig voorzien van allerlei waarnemingsapparatuur. Niet bekend is of zij ook aan de zoekactie deelnemen. De nationale, regionale en lokale radio- en TV-stations hier berichten regelmatig over de verdwijning, nu al 10 dagen geleden. Op internet (Facebook en Twitter) is te zien hoeveel medewerking iedereen aan de familie verleent. Vrijwel alle Nederlanders die hier wonen en werken dragen op enige manier hun steentje bij aan de zoekactie.

Kleurrijke vogels

Ze vliegen vaak in zwermen rond het huis en zijn behoorlijk schuw. Blijkbaar zit er in een van de cypressen een nest, want de ernaast staande pruimenboom wordt regelmatig als tussenstop gebruikt. De putters, het zijn kleine (12 cm) vogeltjes met fraaie kleuren. Gistermiddag kon ik deze jongen vanaf ons terras "vangen". Als ze opvliegen lijken ze veel op kanaries, de vleugels zijn dan vrijwel helemaal geel.


Op de bancales beneden vliegen er weer bijeneters. Ze zijn nog niet met hele zwermen, maar slechts enkele vogels tegelijk. Zouden er toch elk jaar minder bijen zijn ? De bijeneter is "by far" de meest kleurrijke vogel rondom ons huis.


Vandaag zullen er twee andere vogels boven ons dorp gaan hangen. In de zoektocht naar de verdwenen Nederlandse toeriste zullen helikopters van de Guardia Civil gaan helpen.

zondag 26 juni 2011

Vermist in Frigiliana

Sinds enkele dagen is deze Nederlandse toeriste Mary-Anne Goossens uit Stamproy (Limburg) vermist. Omdat ze het laatst is gezien in ons dorp, Frigiliana, zijn alle zoekinspanningen gericht op het dorp en omgeving. 
In veel winkels en bars hangen posters met haar afbeelding. 
Het is heel bizar, maar tijdens onze wandelingen in de campo kijk je dezer dagen toch anders naar dit mooie landschap. Met zijn gevaarlijke kloven, valleien etc.
Klik op onderstaande link voor meer info en verspreid dit bericht s.v.p. :
Vermist in Frigiliana 
Klik voor beelden uit Frigiliana van vandaag op de navolgende link. 
TV uitzending - hartvannederland


Natuurlijk hebben wij ook onze steun toegezegd. Hopelijk wordt ze snel gevonden.

De oplossing voor Griekenland en voor ons

Alweer enige tijd ben ik een fan van de chef economie van Elsevier, drs. Marike Stellinga. Ik lees veel van haar colums en volg haar in praatprogramma's op TV. Ze weet als weinig andere zogenaamde deskundigen complexe economische problemen te duiden. En niet alleen dat, maar ze presenteert ook vaak oplossingen. In één van haar laatste publicaties in Elsevier (ze stapt binnenkort over naar de NRC) komt ze met haar oplossing van het probleem Griekenland. Al is het eerder gedaan door de toenmalige Amerikaanse minster van Financiën, Nicolas F. Brady.


Het Brady-plan waarmee in de jaren tachtig de problemen in Latijns-Amerika werden opgelost. Goed plan. Klik voor het makkelijk te lezen Elsevier-artikel op de volgende link : Stop-met-deze-poppenkast-Jan-Kees  

Voor iedereen die nu het spoor bijster is en een gezond wantrouwen heeft jegens diverse politici in NL en Europa.

zaterdag 25 juni 2011

Tweede leg

We kennen allemaal wel mannen die in een nieuwe relatie met een tweede en jongere vrouw opnieuw vader worden. Met het sympathieke begrip “tweede leg” wordt dit fenomeen aangeduid. Zal me niets verbazen als het ook al in de Dikke Van Daele is opgenomen. Neen, mijn bericht van vandaag gaat niet over die gelukkige vaders. Maar over enkele gevleugelde huisgenoten hier. Voordat we begin juni naar NL gingen kregen de jonge musjes uit wel drie nesten op onze patio hun vlieglessen. 
Nu we deze week wat nesten willen opruimen - er zit er bv één in de luchtafvoerpijp van onze geijser - zien we, dat de mussen weer een nest jonkies hebben. Hoezo gezond leefklimaat ? 
Als in Nederland de temperaturen boven de 30 graden komen, hoor je al snel de opmerking "de mussen vallen van het dak". Vandaag is het hier in Zuid Spanje ruim 38 graden. Niks last van de warmte, de mussen vliegen af en aan.  





vrijdag 24 juni 2011

San Juan begint mistig

Deze ochtend begint mistig. Het is zowel vochtige mist uit zee, maar volgens mij zit er ook nog heel wat rook in de lucht. Veel Spanjaarden merken het niet, die liggen nog te slapen. En als ze al wakker zijn, zal het de eerste uurtjes van deze dag sowieso mistig voor ze zijn. 
Afgelopen nacht was de kortste nacht van het jaar en dat wordt hier gevierd met het festival San Juan. De zomer is nu echt begonnen. Overal langs de kust zijn er gisteravond en afgelopen nacht bonfires (vreugdevuren) gemaakt. Hier en daar was er vuurwerk, ook bij ons in de campo. In Nerja wordt het altijd flink gevierd met veel live muziek, dans en veel drank. Er wordt in zee gezwommen, over vuursintels gelopen etc. Er zitten en staan ook mensen in een yoga-houding te mediteren. Het is een surrealistisch gezicht. Maar toch wel een aardige manier om te zomer te verwelkomen.
Vandaag - de langste dag van het jaar - is alles (kantoren, banken, scholen, winkels etc) gesloten. Mij is nou niet duidelijk of dat te maken heeft met de geboortedag van Juan Bautista (Johannes de Doper) of dat het gewoon het effect van the day after is.

donderdag 23 juni 2011

Málaga, een voorbeeld voor Amsterdam

In El Mundo lees ik, dat een delegatie van het Leidse projectmanagementbureau ViNU-consult op werkbezoek is geweest in Málaga om te onderzoeken hoe deze stad zich zo goed kan ontwikkelen in een economisch slechte tijd in Spanje. Hier werden ze o.m. ontvangen door het projectteam van Metro Malaga. Het team dat werkt aan twee metrolijnen in de stad: lijn 1 en lijn 2. Er worden gelijktijdig twee lijnen aangelegd met een totale lengte van 13,5 km. Met die daadkracht heeft het stadsbestuur van Malaga een aantal jaar geleden besloten de luchtkwaliteit van haar stad verbeteren en zo tegemoet komen aan het Verdrag van Kyoto. Niet alleen de besluitvorming is snel gegaan, ook de contractvorming en realisatie gaan in rap tempo. De Nederlandse bezoekers konden het haast niet uitleggen waarom het in NL zoveel tijd vergt. De bedoeling is dat Málaga eind dit jaar een metro heeft; dan is ie in gebruik. Málaga heeft al plannen gereed om het aantal lijnen uit te breiden naar 6.


Diverse mensen die betrokken zijn bij verschillende facetten van de aanleg hebben uitleg gegeven over onder meer de bouw in het algemeen, het materieel, de materialisering van de stations, de omgang met bewoners en het beperken van schade aan panden. Van projectdirecteur tot manager transport en van de architect tot communicatiemedewerker. Allemaal waren ze vol trots over hun metro. Aldus de krant. Onwillekeurig dringen zich de vergelijkingen op met de situatie in Amsterdam. Die maar enkele kilometers lange Noord-Zuidlijn kent jarenlange problemen over de besluitvorming, overschrijdende budgetten, schade aan panden, traag werktempo etc etc.  Ik heb op internet nog even gekeken naar de budgetten en oplevertijden van de twee metroprojecten. Het wordt tijd, dat Amsterdam maar eens wat Spaanse gastarbeiders inhuurt.

woensdag 22 juni 2011

Van Accra naar Amsterdam

Door de huidige onrust in Noord-Afrika zwelt de vluchtelingenstroom uit dit deel van de wereld naar Europa snel aan. Het komt nu al vrijwel dagelijks voor, dat Afrikanen via de Zuidspaanse kust in gammele bootjes illegaal Europa bereiken. De lokale kranten hier schrijven er tegenwoordig alleen nog over als er boten omslaan. En dat gebeurt nog weleens. Alleen al aan de kust waar wij vanuit ons huis op kijken, tussen Nerja en Motril, treffen vroege vissers en verbaasde badgasten regelmatig aangespoelde verdronken vluchtelingen en bootjes aan. De Europese grenscontroles worden trouwens steeds beter. De hiervoor apart in het leven geroepen organisatie Frontex krijgt steeds meer macht, boten en vliegtuigen. In de haven van Málaga zijn regelmatig de schepen van deze internationale kustwacht te zien. Ook de Koninklijke Marine uit NL is aanwezig.   



Die bootvluchtelingen worden in Spanje de “sin papeles” (zonder papieren) genoemd, in gewoon Nederlands “illegalen”. 
Het zijn niet alleen vluchtelingen, maar ook "gewone" emigranten. Vaak straatarme en wanhopige mensen, die in de Sahara en op de Middellandse Zee hun leven wagen om hier hun geluk te beproeven. Maar wie zijn zij? Waarom precies nemen ze zulke grote risico's om hun eigen land te verlaten? En welke toekomst staat hun te wachten als zij erin slagen Europa te bereiken? We weten eigenlijk niets van hen.
Afgelopen maandag was het Wereldvluchtenlingendag. Een mooie aanleiding om toch maar eens het recente boek "Van Accra naar Amsterdam" te lezen, geschreven door Volkskrant correspondent Kees Broere.
Samen met co-auteur Sven Torfinn reist hij met de illegale migranten mee door de woestijn van Noord-Mali en Mauretanië. In Marokko ontmoetten zij illegale Ghanese jongeren die in een rubberboot de Middellandse Zee over willen steken. Zij trekken met hen naar de kust van Marokko, waar ze letterlijk aan den lijve ondervinden welke obstakels de migratiediensten weten op te werpen. In Amsterdam, ten slotte, vinden zij in de Bijlmermeer de Ghanese migranten die erin zijn geslaagd de tocht te voltooien. Het geluk dat zij zochten blijkt een illusie te zijn. Een getraumatiseerde toekomst is hun deel.
Dit boeiende en eigentijds emigratieverhaal is zeker de moeite waard om te lezen als je echt geïnteresseerd bent in deze materie.

dinsdag 21 juni 2011

Wat is nou 2,5 uur vliegen ?

In El Pais van vandaag een stukje over dit hypersonische vliegtuig. Eerste vlucht gepland in 2050. Deze ZEHST (Zero Emission Hypersonic Transportation) zal met een snelheid van meer dan 6.000 km p/u Madrid en Japan in iets meer dan 2,5 uur met elkaar verbinden. Niet alleen sneller dan destijds de Concorde, maar ook geheel emissievrij.








Wij doen het vandaag rustiger als we vanaf Amsterdam met deze Airbus A-320 van Vueling in 2,5 uur weer naar Málaga vliegen. 

maandag 20 juni 2011

El día E, de dag van de Spaanse Taal

We zijn enige tijd geleden gestopt met onze wekelijkse taalles bij Thea. Maar we oefenen het Spaans nog elke dag. Mike door boeken in het Spaans te lezen, ikzelf door elke ochtend één of meer Spaanse kranten op internet te lezen. Het woordenboek en het praktische “501 Spanish Verbs” liggen dan nog wel onder handbereik.

Afgelopen zaterdag werd "De Dag van het Spaans" gevierd. "El día E" werd geboren als een project van Instituto Cervantes om haar bestaan te vieren, de zichtbaarheid van haar centra te vergroten en gelijktijdig de cultuur in het Spaans te verspreiden over vijf continenten. Vanaf 2009 viert men het feest op laatste zaterdag van het voorjaar. Tijdens de afgelopen twee jaar, hebben alle centra van Instituto Cervantes in vijf continenten- van Sidney tot Brasilia- feest gevierd op deze dag, eveneens de grootsheid vierend van de Spaanse taal en - culturen. Behalve dat wij ons realiseren, dat integratie in een tweede vaderland pas mogelijk is nadat je de taal beheerst, leren we ook Spaans omdat het een echte wereldtaal is.
Want wat zijn de feiten ? 

500 miljoen mensen spreken Spaans
In 2050 verwacht men een groei tot 600 miljoen Spaanstaligen.
Het is de officiële taal in 21 landen.
Het is de tweede taal in de wereld met betrekking tot het aantal moedertaalsprekers.
Het is de tweede taal van de internationale communicatie.
Het is de derde meest gebruikte taal op het internet.

zondag 19 juni 2011

Dubbel parkeren

Zo langzamerhand behoren de parkeertarieven in Amsterdam tot hoogsten in Europa. Tot ver buiten de ring, ook in het stadsdeel waar wij wonen, moet er voor parkeren worden betaald. Het enthousiasme van de gemeente om te kunnen incasseren kent soms geen grenzen. Zo zie ik afgelopen week elders in de wijk dit beeld. Zowaar twee parkeerpalen naast elkaar. Dat is nog eens een creatieve interpretatie van het begrip "dubbel parkeren".


Voor bezoekers aan ons appartementencomplex hebben we vlak voor de deur gelukkig nog een strook "onbetaald parkeren". Ik zal er binnenkort ook maar eens een foto van nemen. Voordat je er erg in hebt, staan ook hier straks parkeerpalen.

zaterdag 18 juni 2011

Een warm pleidooi voor een koelere aarde

Als we met Niel naar de film Rio gaan in het Ketelhuis in het Westerpark lopen we dwars door de opmerkelijke openlucht-tentoonstelling Cool Globes. Vorige week geopend door Robert F. Kennedy Jr. (inderdaad, de zoon van). 
Het idee voor Cool Globes ontstond op het Clinton Global Initiative in 2005. Een openbare tentoonstelling om het bewustzijn van oplossingen voor klimaatveranderingen over de hele wereld te vergroten. In 2007 was de première in Chicago met de eerste Cool Globes, kleurrijke, menshoge wereldbollen met idealistische en praktische, grotere en kleinere ideeën om de klimaatproblemen aan te pakken. De kunstenaars hebben een duidelijke boodschap : we kunnen dit oplossen. Na Chicago verhuisde de openluchttentoonstelling naar Washington, San Francisco, San Diego, Sundance, Los Angeles en Houston. In het najaar van 2009 was de eerste Cool Globes-tentoonstelling buiten de Verenigde Staten, in Kopenhagen. Vorig jaar stonden wereldbollen voor een beter klimaat tentoongesteld in Science World in Vancouver, langs het Meer van Leman in Genève en in de straten van Marseille. Nu dus op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam, tot eind september. Er staan bijzonder interessante wereldbollen tussen.
(foto genomen met mijn iPhone)

vrijdag 17 juni 2011

Multicultureel, we love it !

Minister Donner zorgt gisteren met zijn uitspraken over de "multiculturele" samenleving in NL weer voor de nodige vulling van de krantenpagina's en praatprogramma's op radio en TV. Hier in Osdorp wonen we in een multiculturele wijk. En.. "we love it". Wat is fijner dan halal lamsvlees te kunnen halen bij de Turkse slager, verse munt (voor de thee) bij de Marokkaanse kruidenier en voordelige kleding te scoren bij de Iraanse koopman op de weekmarkt ? Op de markt vanmiddag is er voor de kinderen een springkussen. Terwijl vader in de moskee zit voor zijn vrijdaggebed, springen zijn kinderen er vrolijk op los.  

Uitzending gemist

Amsterdam biedt de weken dat we hier zijn veel, heel veel zelfs. Maar we missen natuurlijk ons dorp Frigiliana wel. 
Een gemist journaal, film, documentaire, aktualiteiten- of praatprogramma: geen probleem. We bekijken dat - op internet - op momenten dat het ons uitkomt.
Maar feesten die we missen..... En in de maand juni zijn er nog al wat in Frigiliana. Van de 9e t/m 13e was er bijvoorbeeld de Feria de Antonio. Morgen is er een fiesta in Acebuchal, het verlaten dorp in het natuurpark. 





















Als we volgende week weer terug zijn pakken we nog een deel mee van het internationale muziek- en dansfestival. De affiches zeggen genoeg. Helaas is er voor al die fiestas geen website "Uitzendinggemist".
Op de volgende website kun je trouwens het complete overzicht vinden van alle fiestas in Andalucía : http://www.andalucia.com/festival/home.htm

donderdag 16 juni 2011

Als Google in 1538 had bestaan

De hele dag is regen voorspeld. Mooie aanleiding om eens in de geschiedenis van Amsterdam te duiken. Het Amsterdams Historisch Museum aan de Nieuwezijds Voorburgwal (sinds kort gewoon "Amsterdam Museum" geheten) geeft een compleet beeld van het ontstaan van de stad. De fraaie collectie van kunst, gebruiksvoorwerpen etc. in een authentiek gebouw geeft ons een prima inzicht. Opvallend is deze in 1538 door Cornelis Anthonisz geschilderde oudst bekende plattegrond van de stad. Daarvoor had nog nooit iemand vanuit zo'n onmogelijk standpunt een plattegrond geschilderd. Het toont veel overeenkomsten met Google Earth, waarbij je tegenwoordig vanuit de lucht en vanuit verschillende standpunten kunt inzoomen op details van de stad.

Leuk is de tijdelijke tentoonstelling die ingaat op de ontwikkeling van de buurtwinkel vanaf eind 19e eeuw tot nu. Historisch beeld-materiaal, actuele filmpjes, uithangborden van vroeger en talloze voorwerpen geven een levendig beeld van buurtwinkels. De expo-sitie is een ontmoeting met Amsterdamse winkeliers van vroeger en nu die laten zien wat er te koop is en was. En toont de geschiedenis van de steeds veranderende winkelstraten van Amsterdam.

woensdag 15 juni 2011

Sonny Boy in de thuisbioscoop

Als filmliefhebbers voelen we ons echte bofkonten. Zijn we enkele weken in NL, blijkt de hele maand juni door KPN-glasvezelnet te zijn uitgeroepen tot filmmaand. Dus kijken we thuis - op de eerste rang - met leuke kortingen via "video-on-demand" veel recente films, in HD nog wel. Omdat we beiden altijd graag eerst het boek willen lezen en daarna pas de verfilming ervan willen zien, is het rijtje boeken dat we nu lezen ook behoorlijk.

Het boek en de film die er dezer dagen echt uit springen, is Sonny Boy. Het verhaal draait om Suriname en haar moederland Nederland, om een liefde tussen een Surinaamse man en een Nederlandse vrouw. In het burgerlijke Nederland in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Het slot speelt zich af temidden van het geweld in de oorlogsjaren. "Een prachtige film over prachtige mensen in een lelijke tijd", volgens Elsevier vandaag. Gaan zien dus !


Leuk om veel filmlocaties in Suriname te zien. Voor ons zo herkenbaar. Ook leveren de beelden voor mij als geboren Hagenaar weer herinneringen aan mooie oude wijken op. Trouwens, de trap (op de linkerfoto) die ik vorige week nog in Scheveningen fotografeerde, speelt in film (en boek) nog een bijzondere rol.

dinsdag 14 juni 2011

Lichteffecten


Het Waterfort (ons appartementencomplex) ligt midden in het water van de Sloterplas. Je bereikt het als voetganger via een bruggetje omhoog en als fietser/automobilist via een brug naar beneden. Hierdoor ontstaat - voor degene die er oog voor wil hebben - een mooi lijnenspel.  
Een gedeelte van het dak van de ondergrondse parkeergarage wordt gevormd door de houten vloer van het binnenterras. Als je op een dag als vandaag - met een stralende zon - de garage inrijdt, zorgt dat dak wel voor een heel speciaal effect.
Een andere mooie plas water dicht bij ons huis is het Nieuwe Meer. Met de Schipholbus rijden we er vaak hard langs. Vandaag maar eens de fiets gepakt en dat park (aan de andere kant van het Amsterdamse Bos) wat nader bekeken. Schotse hooglanders, veel bijzondere planten. We komen hier zeker nog eens terug.

maandag 13 juni 2011

Blije gezichten

Als er iemand moet worden weggebracht naar of opgehaald van Schiphol wil kleinzoon Niel altijd wel mee. Vaak is er dan een momentje, voor een bezoek aan de KLM-giftshop. Of een ritje in de flightsimulator. Altijd goed voor een intens blij gezicht.






         Vandaag halen we Pieter en Anouk weer op en is ook Ann - in haar "tijgerpyama" - weer helemaal blij. 

zondag 12 juni 2011

Aktieve Pinksteren

Op deze mooie Eerste Pinksterdag niks geen overpeinzingen over de Heilige Geest. Er wordt hier in Amsterdam Nieuw-West vandaag flink gesport. Rondom ons appartement vind het Nederlands Kampioenschap Triatlon 2011 plaats, de zgn. Olympische Afstand. Zwemmen (1500 meter) in de Sloterplas, fietsen (40 km) op de brede wegen rond de Sloterplas en lopen (10 km) in het Sloterpark. Studio Sport TV heeft er later op de avond een reportage over met mooie beelden van onze "achtertuin". 












In het nabijgelegen Eendrachtspark - achter Anouk's huis - wordt flink gevoetbald door Robbe, Niel en opa Jan. Aan de kantlijn kijken de nichtjes Ann en Julie naar de voetballers, Robbe (links) en Niel (rechts). *foto van Kim's BlackBerry* Dit weekend logeren we bij Niel en Ann. Pieter en Anouk vermaken zich in Stockholm.


Bij het Surinaamse afhaalrestaurant hoor ik vanavond veel mensen vragen wat er in bepaalde gerechten zit. Sommigen kiezen na de antwoorden een ander menu ! De EHEC-schrik zit er blijkbaar nog steeds bij velen goed in. 

vrijdag 10 juni 2011

Bloemenhulde in Leiderdorp











Als verrassing voor de lopers staan we aan de finish van de Avondvierdaagse in Leiderdorp de familie van Dijk op te wachten.



Julie en Robbe hebben de afgelopen 4 dagen met succes elke dag 5 km gelopen. Daar horen natuurlijk ook bloemen bij.
Met veel training en dit soort stimulansen staan we over een paar jaar ook bij de meet aan de Via Gladiola in Nijmegen. Zeker en vast !