Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 30 juni 2011

Sedum

Bij het schoonmaken van het land komen we vaak genoeg plantjes tegen die te mooi zijn om te verwijderen. Dus laten we ze staan of verplanten we ze. Het zijn meestal wilde kruiden, bloemenplanten, maar ook veel vetplanten. Die hebben immers geen irrigatie nodig. De meesten determineren we en zoeken de naam op in "Wildflowers of Southern Spain" (Santana Books). Als je dan de naam weet, is het leuk om ze in een viveros (tuincentrum) te herkennen. Wat hier gratis op het land groeit, staat daar vaak in een potje met een prijskaartje eraan. 


Op de blog "Wonen in Spanje" lees ik vandaag, dat dit leuke vetplantje op de foto's Sedum heet. Mooi en nuttig tegelijk. ‘s Nachts neemt het kooldioxide (CO2 oftewel broeikasgas) op. In Duitsland en tegenwoordig ook in NL wordt deze planten gebruikt als dakbegroeiing. En, als ze in bloei staan, zoals nu op ons land, trekken ze veel bijen aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten