Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 9 december 2009

2009-12-09 Because I am a Girl

Even op mijn blog aandacht voor de aktie " Because I am a Girl" van Plan die morgen begint. Het is natuurlijk altijd prima als we kansarme kinderen helpen in ontwikkelingslanden. We hebben pas weer met eigen ogen kunnen zien wat scholing betekent voor kinderen in de Marokkaanse Sahara.
De afgelopen jaren waren onze eerdere via Foster-parents geadopteerde kinderen, jongens uit Nepal en Thailand en die gingen gelukkig naar school. Mike doet altijd de correspondentie en stuurde bijvoorbeeld Ajax-shirtjes en -petjes. Waren ze altijd heel blij mee en ze schreven hoe het met de school en hun dorp ging. Elke keer als zo'n jongen 18 jaar werd, ging hij uit het project. Omdat speciaal meisjes kwetsbaar zijn in de meeste islamitische landen (uithuwelijking op jonge leeftijd, slechte gezondheidszorg, werken en helemaal geen school) ondersteunen we sinds kort het meisje Dulali uit Bangladesh (rechts op de foto, links haar broertje).We lezen regelmatig uit de correspondentie met de familie van Dulali wat haar school betekent in die gemeenschap. Vanaf deze plek roep ik iedereen op een meisje te sponsoren via Plan. Zeker nu tijdens de financiële crisis is elke euro daar welkom.
Laat je inspireren en ga naar : www.plannederland.nl !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten