Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 17 januari 2010

Hoestend aan het snoeiwerk in de wijngaard

Na een paar dagen flink aanpoten zijn alle druivenstruiken op vakkundige wijze gesnoeid. Miguel heeft mij de handige kneepjes bijgebracht en samen met hem is de klus geklaard. Volgende week gaan we de grond omhaffelen. We hebben ook dit jaar weer veel "ramas" (afgesneden druiventakken) in een ton met water gezet. Hiervan gaan we de komende tijd weer veel nieuwe druivenstokken van planten en een aantal enten op slechte druivenstruiken. Het is vandaag zonnig, geen wind en tegen de 17 graden. Heerlijk om buiten aktief te zijn.


De laatste dagen zijn we allebei behoorlijk verkouden geworden (virusje van de kleinkinderen, airco van het vliegtuig, temperatuursovergang ?). Flinke hoestpartijen, rillerig, koorstig, koppijn pijn in de borst etc. Met eigenmedicatie (verse tijm uit de tuin en elke avond een flinke grok) en wat hulp van de Farmacía (Tosidrin keeldruppels en Otrivin-neusspray) hopen we er toch de komende week vanaf te zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten