Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 1 februari 2010

Bird of Paradise en nog veel amandelen

Vrijwel elke paar dagen zien we op het terras nu een nieuwe bloem uitkomen van de Bird of Paradise (Strelitzia reginae). Het is duidelijk waar de naam vandaan komt !
Het is trouwens voorjaar aan het worden, we horen vooral 's morgens steeds meer vogels. Vrijwel alle amandelbomen staan al in bloei. In de boomgaard achter ons huis heeft onze Finse buurman geen tijd gehad de amandelen te plukken. Het is vandaag weer een prachtige zonsopkomst, de temperatuur stijgt snel naar 17 graden. Het regenseizoen (!) lijkt voorbij. Zo kennen we Zuid Spanje weer. 

1 opmerking:

  1. Hoi Jan en mike, ik was weer even op jullie blog, schitterend die bloem van de paradise huppeldepup. Hoe kan het groeien,maar vooral bloeien om deze tijd. Wij zitten hier nog met de kou, maar.... het geeft de burger weer moed voor komend voorjaar.
    Jullie allebei alweer een beetje opgeknapt?
    Liefs van ons Peter en Tilly

    BeantwoordenVerwijderen