Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 28 juni 2009

2009-06-24 Tijdelijke bewoners

Op onze terugreis naar Spanje rijden we in Baskenland via een net een maand geleden geopend nieuw stuk snelweg. Het is de AP-1, een autopista (wel tolweg) die vrijwel uitsluitend bestaat uit lange tunnels en viaducten. Scheelt zeker een half uur met de route die we voorheen reden. We komen even boven Vitoria-Gasteiz uit, op de A-1. Hier ontdekken we een prima en budgettair vriendelijk hotel, Hotel Ruta De Europa ( http://www.telefonica.net/c/hotelrutadeeuropa ). Ligt aan de snelweg en is makkelijker dan Hotel Duque Of Wellington in het centrum van Vitoria wat we de afgelopen jaren steeds namen. De cafetaria van Ruta de Europa is prima.
Ook boffen we de volgende dag als we ten zuiden van Granada merken, dat de autopista over het stuwmeer ook helemaal klaar is, tot Motril. Scheelt ook zo´n half uur. In september moet het laatste stukje snelweg klaar zijn van even boven Motril tot La Heradura.Thuis aangekomen zien we, dat we (weer) bewoners hebben in de buitenkeuken. Een zwaluwenechtpaar heeft Casa Domingo uitgekozen als tijdelijke verblijfplaats en er een fraai nest gebouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten