Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 21 september 2009

2009-09-21 Couscous voor Casa Domingo


We waren al eens in Marokko. Maar dat is inmiddels meer dan 35 jaar geleden ! Een vakantie naar Tanger met excursies naar de keizerstad Meknes en andere interessante plekjes zo´n 100 km van Tanger. Het land heeft zich sindsdien enorm ontwikkeld. Nu we praktisch tegen Marokko aan wonen, we ons verdiept hebben in de Moorse cultuur in Andalucía, veel boeken hebben gelezen over de islam, kennis nemen van de problemen in NL met die `kut Marokkanen` en zeker sinds het laatste boek van Tessa de Loo (Harlekino) en het steeds vaker koken met de tajine hebben we nu een reis naar en in Marokko gepland. We gaan half oktober met onze vrienden Dennis en Paul.

Met de Nissan X-Trail nemen we de ferry voor de overtocht van Algeciras naar Tanger. Behalve Tanger gaan we naar Rabat, Casablanca, Marrakech en Zagora. Daar parkeren we de jeep en gaan we de Sahara in op kamelen, slapen bij bedoeïenen in Mhamid. Op onze terugreis naar Tanger doen we nog de keizersteden Meknès en Féz aan. Dennis heeft alvast via internet de ferry en de overnachtingen gereserveerd. We zijn er helemaal klaar voor.

Natuurlijk zullen we weer een reisverhaaltje maken, met foto´s en indrukken. Dat doen we dan op deze blog, zodra we afreizen naar dit deel van Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten