Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 23 mei 2010

Op een mooie Pinksterdag. . . .

Natuur én cultuur op één dag, dat kan echt in Nationaal Park De Hoge Veluwe. 
Als we op deze mooiste Pinksterdag sinds jaren dat park en museum bezoeken zijn we niet de enigen. Enorm veel buitenlanders. We parkeren de auto buiten het park bij ingang Schaarsbergen. Blijkt er van de wereldberoemde 1.700 gratis witte fietsen er niet één meer voor ons klaar te staan ! Dus dat betekent ruim 10 kilometer lopen naar Kröller-Müller Museum, doen we dus gewoon.
Na een wandeling van bijna twee uur genieten we alsnog van een fantastische collectie met heel veel werken (de originele !) van Piet Mondriaan, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Paul Gauguin etc etc. 
Ook een van de mooiste beeldentuinen die we ooit hebben gezien met werken van Auguste Rodin, Henry Moore etc. en natuurlijk deze Sculpture flottante van Marta Pan.  
Bij ingang Hoenderloo zijn eind van de middag gelukkig weer voldoende witte fietsen. Dus trappen we 10 km door een prachtige natuur terug naar ingang Schaarsbergen. Gelukkig hoeven we niet naar huis te zwemmen, een triathlon zou teveel van het goede zijn. We nemen maar een glas ijskoud bier en zien Mark Rutte als overwinnaar uit de bus komen tijdens een verkiezingsdebat op TV. Zou weleens goed voor NL zijn : Mark for president ! Deze nacht kan mijn MacBook afkoelen van de enorme hoeveelheid twitterberichten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten