Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 28 mei 2010

Weer thuis....

Woensdagochtend vroeg vanuit NL met de Nissan op weg, zuidwaarts. Les Landes, ten zuiden van Bordeaux blijft altijd weer een saai stuk, 200 kilometer naaldbomen langs een kaarsrechte vlakke weg met veel, heel veel vrachtverkeer. We slapen weer bij Vitoria Gasteiz in Hotel Ruta De Europa. De volgende dag kleurt vooral rond Madrid (langs de M50) de natuur rood. Enorm grote velden vol met klaprozen. Moet haast wel gezaaid zijn. Wel laat in het jaar. Prachtige kleuren, het is een genot om er door heen te rijden.

Met de auto van en naar Zuid Spanje rijden zoals wij één tot twee keer per jaar plegen te doen is echt geen straf. Het land heeft het grootste snelwegennet van Europa. Vanaf de jaren 90 aangelegd. Spanje maakt een gigantische groei door qua snelwegaanleg. Het Spaanse snelwegennet is na die van de USA en China het langste ter wereld. Eén van de mooiste stukjes is de nieuwe AP1 in Baskenland. Als dit jaar het laatste stukje AP7 klaar is tussen Almuñécar en Motril, rijden we vanuit NL alleen maar snelweg. Tot de afslag Frigiliana. 
We zijn weer thuis. Na een kleine inspectie over het land zien we dat er weer veel werk te doen is... Dus aan de slag vandaag voordat het te warm wordt.

1 opmerking:

  1. Enrico y Maria29 mei 2010 om 17:38

    Hola Hermano y cunada,
    Goede reis gehad ??
    Fraaie foto met de klaprozen.
    Hoe was het Jan om weer alleen te rijden ??? De chauffeur niet gemist ???
    Geniet van jullie Spaanse thuis en het werken in de tuin.
    Staan de trappen nog overeind ???
    De temperatuur van het water zal nu wel rond de 20 zijn ??
    Besos

    BeantwoordenVerwijderen