Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 1 juni 2010

Ongewoon warm (maar wel lekker !)

We lezen : "In een groot aantal regio’s van Spanje kan de temperatuur de komende paar dagen boven 33 graden Celsius stijgen". Nou bij ons werd het gisteren al echt tropisch warm. Het zijn niet zozeer de hoge temperaturen die midden op de dag worden bereikt, maar de nachtelijke temperaturen die de aandacht van weerkundigen trekken. We hebben te maken met zogenaamde “noches tropicales”! Gedurende deze tropische nachten zinkt de temperatuur niet beneden 20 graden. 
Alles in de boomgaard, moestuin en wijngaard kun je horen groeien ! Ik moet de waterklokjes al op 1x per dag zetten. Met deze temperaturen valt trouwens overdag bijna niet te werken op het land. Zal dus om 06.00 uur 's ochtends moeten en 's avonds na 20.00 uur. Arnold die a.s. zaterdag hier arriveert om "wat te klussen" kan zijn borst nat maken.
Natuurlijk zijn we weer begonnen met onze dagelijkse baantjes van circa een uur in het zwembad. Daarnaast doen we het rustig aan. Heerlijk om onder de overkapping van het voorterras lui te liggen lezen. We lezen "Winter in Madrid" (!) en - eindelijk - de hele trilogie van Stieg Larsson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten