Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 2 juni 2010

The postman never rings twice. Here not only once !

Eén van de konsekwenties van het wonen in de campo is, dat de postbode in zijn dagelijkse ronde niet tot aan jouw voordeur komt. Zelf het zetten van een brievenbus aan een doorgaande weg biedt geen soelaas. Te ver weg van de bewoonde wereld. In NL wordt de post - zelfs door TNT - bij je bezorgd als je op een einlandje woont ! In het verleden hoefde je maar onze naam en de woonplaats (met postcode) op een enveloppe te schrijven en de post kwam aan ons postkantoortje. Dat wil zeggen, het werd in een grote kartonnen doos gemieterd en je kon je post eruit gaan zoeken. Toen we weleens wat stukken misten, hebben we enkele jaren geleden al een postbus genomen en dat werkt prima.
Je moet wel in de gaten blijven houden waar het postkantoortje (en onze postbus) zit. Dat verhuist nog al eens. Sinds enkele maanden zitten ze in een soort garage. Ja, ja ook hier is de Correos (de oude Spaanse PTT) geprivatiseerd en wordt er op de kosten gelet. Maar eerlijk is eerlijk, ze werken prima. De post wordt verder keurig en snel verwerkt.
Alleen in de grote steden vind je hier nog vaak architectonisch hele mooie postkantoren. In NL is zelfs dat al een zeldzaamheid aan het worden. Jammer. 

1 opmerking: