Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 18 juni 2010

De mensen van Nissan en een grijze walvis !

Gisteren voor de 40.000 km beurt van de X-Trail naar de Nissan-dealer in Velez-Málaga. Keurig om 09.00 uur de auto afgeleverd en volgens afspraak om 11.30 uur weer opgehaald. Ondertussen heerlijk gewandeld. Prima service daar. Kosten dezes slechts € 198,79 ! (incl. onderdelen, olie en "mano de obra" - arbeid). Tsja, wat wil je met een uurloon van € 38,50. Kom daar in in NL maar eens om ! 
In het regionale dagblad “El Sur” lezen we, dat twee grijze walvissen vlak langs de Spaanse kust richting Gilbraltar zwemmen. Er komen veel walvisachtigen en dolfijnen voor in dit deel van Middellandse Zee, vanaf Tarifa kun je zelfs aan "whale-watching" doen. Deze twee grijze exemplaren (nr. 7 op het plaatje, de Balaenoptera physalus, 18-22 meter lang en 30 tot 80 ton !) blijken hier zeldzaam te zijn en worden morgen in de Straat van Gilbraltar verwacht. Alhoewel geïnteresseerd, rijden we er niet naar toe, maar proberen ze met verrekijkers vanaf ons huis te spotten. Helaas, vandaag zien we alleen een cruiseschip op weg naar Málaga.

1 opmerking:

  1. Een Xtrail is wel een walvis onder de Nissans! Flinke auto's wel... Maar die walvissen zijn nog groter, mooier en een stukje beter voor het milieu!

    BeantwoordenVerwijderen