Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 21 juni 2010

Ons afval

Wat een luxe kennen we toch in Brabant. Je hoeft alleen maar je container met afval aan de straat te zetten en het wordt opgehaald. Netjes gescheiden, restafval, gft, plastic en papier. Alleen de lege flessen moet je zelf naar de glascontainer brengen. Voor ons mensen die in de Spaanse campo wonen gelden andere regels. Je behoort zelf je afval gescheiden in de daarvoor opgestelde containers te deponeren. Opmerkelijk is, dat hier ook de kartonverpakkingen van frisdrank en blikjes bij het plastic afval gaan in de gele container. Glas in de groene bakken en papier in de blauwgrijze. Voor chemisch afval (verf ed.) moeten we wat verder rijden, naar een speciaal ingerichte Punto Limpio. De afgelopen 10 jaar is er wat dit betreft op basis van regelgeving vanuit Brussel veel gebeurd hier. Trouwens, niks geen kringloopwinkel hier en dus zetten we - zoals iedereen - onze afdankertjes naast de afvalcontainer. Als je dan een uurtje later weer langs rijdt : foetsie. En heeft dus e.e.a. een nieuwe eigenaar gevonden. Opgeruimd staat netjes. 
Intussen groeien de bergen tuinafval op ons land. We mogen dit - i.v.m. brandgevaar hier in de campo vlak naast een natuurpark - alleen verstoken van 1 november tot 1 mei.

1 opmerking:

  1. Hoi Jan en Mike,
    Nog één nachtje slapen dan dan mag ik weer. Ja heerlijk naar Spanje. Ik heb er zin an.
    Donderdagavond voetbal kijken in Nerja?
    Ik hoop woensdag vroeg in de avond aan te komen.
    Tot snel . xx paul

    BeantwoordenVerwijderen