Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 30 juni 2010

Prachtige voetbalavond met Spanje en Portugal

Gisteravond zien we in de afgeladen Bar Virtudes in ons dorp Spanje van "aartsvijand" Portugal winnen. Een prachtige aktie van David Villa. In vergelijking met de Spaanse TV-commentatoren lijken de Nederlandse verslaggevers meer weg te hebben van dominees. Bij het doelpunt doet het minutenlange gejuich van de uitzinnige Spanjaarden bijna pijn aan je oren. We blijven hopen op een finale tussen Holland en Spanje. Na afloop van de wedstrijd rijden motoren en auto's luid toeterend met vlaggen door het dorp. Aan bijna elk huis in het dorp hangt een Spaanse vlag.
Vandaag weer eens een hele dag - zonder voetbalpauze - aan de slag op het land. Reparatie van stenen muurtjes bij de bancales met fruitbomen en op het wijnveld. De moestuin kan ook wel wat onderhoud gebruiken. Verder ligt er een berg onlangs afgesneden caña die we van blad moeten ontdoen en op maat knippen. Zo hebben we straks weer zo'n honderdtal mooie bamboe-stokken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten