Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 3 april 2013

Optimistisch

In deze tijden van crisis (banken, euro, klimaat, politiek, voedsel, farmacie, gezondheidszorg etc.) is het heerlijk om via internet en andere media veel vormen van positivisme te ontdekken. En dat is er gelukkig nog genoeg. Eén van de mensen die ervan overtuigd is dat we de komende decennia alle grote problemen in de wereld kunnen oplossen, is Peter Diamandis. Onthou die naam 

In de uitzending "Overvloed" van mijn favoriete VPRO-programma Tegenlicht zien we hem optreden in zijn Singularity University in Slilicon Valley.
Technologische ontwikkelingen zullen hardnekkige problemen gaan oplossen. Het is te hopen, dat de neo-conservatieven in de financiële en politieke wereld hier geen spelbreker in zullen worden... Wantrouw Shell, Exxon, etc. Er worden technieken ontwikkeld die zonne-energie wel heel goedkoop gaan maken. Zo wordt er nu al met zeewater voedsel in de woestijn geproduceerd ! Energie zou over 20 jaar zelfs helemaal gratis kunnen zijn ! Etcetera, etcetera. Word ook een optimist en bekijk die Tegenlicht-uitzending.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten