Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 23 juli 2009

2009-07-23 De stratenmakers van Frigiliana en helaas geen José Carreras

Elke donderdagochtend lopen we via de Calle Chorruelo naar Thea (naast de Ayuntamiento, gemeentehuis) waar we Spaanse les hebben. Zo kunnen we ook mooi de werkzaamheden volgen in dat straatje. Vanaf het vroege voorjaar zijn ze bezig de riolering te vervangen en alle wateraansluitingen onder de straat te maken. Dat betekent veel graaf- en breekwerk, aanbrengen van veel putdeksels en daarna moet de straat weer dicht met grind en cement. In het steile straatje - goed voor veel valpartijen ´s winters - worden nieuwe voetgangerspaden van graniet aan weerszijden gemaakt. En, natuurlijk in het midden wordt met stenen uit de rivierbedding van de Rio Chillar het stenenmozaik hersteld. Ook bij een temperatuur van vandaag ruim 35 graden werken de stratenmakers rustig door. Het doek hangt erboven, zodat het cement niet te snel droogt.
Vanavond is er in de grotten van Nerja een concert van de tenor met het mooie timbre, José Carreras (of zoals de Spanjaarden zeggen Josep Carreras). We zijn nog al bezig geweest kaartjes te krijgen, ondoenlijk. Uitverkocht, niet uitverkocht, wel uitverkocht. Enorme `enchufismo` (vriendjespolitiek), je komt er helaas niet tussen. Gaan we toch lekker vanavond op ons eigen terras Carreras luisteren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten