Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 3 augustus 2009

2008-08-03 Familieplaatjes en `no coches te huur` ......

Gisteren heb ik wat foto´s gemaakt van de familie van Dijk. Hierbij een kleine selectie.
Julie beheerst het damspel al aardig.
Even poseren voor de fotograaf met je nieuwe schoenen aan.De hele familie op het balkon voor.
Marcel en Kim hadden besloten niet vooraf een huurauto te reserveren, ook al omdat ze pas zeer laat hadden geboekt. We zouden wel kijken als ze er waren. Nou mooi mis dan. Er is geen enkele huurauto beschikbaar. Tientallen verhuurbedrijven hebben we gebeld. Gevolg van de financiele crisis hier in Spanje. De verhuurbedrijven kopen jaarlijks ca 30% van hun auto´s nieuw in en elk jaar gaat dus 30% terug naar de handel. Dat laatste staat dus al 3 jaar tevoren vast. Het probleem is nu, dat vrijwel alle verhuurbedrijven van de banken geen financiering hebben gekregen om die nieuwe voorraad auto´s in te kunnen kopen. De Spaanse regering is - na alle overheidssteun aan die banken de afgelopen maanden - woest en dat laat ze ook blijken.
Dat er minder toeristen uit met name Engeland deze zomer naar de costas komen (a.g.v. de crisis in de UK) is duidelijk. Maar dat zijn de mensen die de goedkope all-inclusive of appartementsreizen deden. De toeristen die hierheen blijven vliegen en zelf een accomodatie huren zijn wel de huurders van de auto´s en dat aantal is wel gelijk gebleven. Gevolg : enorm tekort aan huurauto´s. Wij slaan ons er wel doorheen....... Gelukkig biedt de Nissan X-Trail voldoende ruimte, zij het voor de korte afstanden. Marcel heeft zich er namelijk in bekwaamd om met kussens van de laadruimte een comfortabele zitplek te maken ! (foto´s volgen..). En af en toe nemen de van Dijkjes gewoon de Nissan een dagje mee, geen probleem voor Casa Domingo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten