Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 2 augustus 2009

2009-08-02 Felicidades en branden

Vandaag vier ik weer eens mijn verjaardag met een hapje en drankjeDe patio - in de namiddag de minst hete plek - wordt aangekleed met slingers, een partytent en veel parasols.Vanaf twee uur druppelen de gasten binnen. Met 2 koelkasten en enkele grote tonnen met water met ijs proberen we de drankjes koel te houden. Naast Mahou is `tinto verano` vanmiddag de favoriete drink.
Paul bekommert zich om de barbeque en werkt zich al snel in het zweet. Hij heeft dankbare klanten. Dennis beheert de muziek en maakt de sfeer. De salades van Mike zijn weer een succes. Natuurlijk is er ook voldoende Buckler 0 % (jazeker hebben we hier nog..) voor Rita. De andere Spanjaarden gaan snel over op de tinto. Julie en Robbe liggen met Kaj de hele middag in het zwembad. Tegen negenen eindigen we met loungemuziek (!) en testen we de wijnen van Bodega Bentomiz.
Iedereen hardstikke bedankt voor de cadeaux, kaarten, mailtjes, sms´jes en telefoontjes, ik heb een prima verjaardag gehad ! Op naar de 63....

Tijdens het opruimen van de patio zien we boven de heuvels bij Torrox rookwolken, die als een sluier over de Middellandse Zee uitwaaieren. Weer een brand. Op de blogspot van Dennis lezen we, dat het een klein brandje is, dat ook snel geblust is. Op de Canarische eilanden zijn ook al bosbranden ontstaan. Nog meer branden...
Op internet lezen we ´s avonds, dat er momenteel ook veel bosbranden in Canada zijn. Bij Lilloet worden vandaag circa 2.500 mensen geèvacueerd. Spreekt ons erg aan, want dat indianenstadje bezochten we afgelopen 27 juni (zie www.janenmikeincanada.blogspot.com) Het is er droog en al dagen boven de 30 graden en met bossen met louter naaldbomen (waarvan de helft dode bomen) is één vonk genoeg.... Rampzalig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten