Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 24 augustus 2009

2009-08-24 Weer solo, maar druk

Na de afgelopen weken veel bezoek te hebben gehad, zijn we momenteel weer even solo. Rustig ? Welnee, het is momenteel oogsttijd voor de druiven. Miguel haalt er nu om de twee dagen een of twee jutezakken vol van af. Ook pluk ik nu een paar keer per week een mandje rijpe vijgen. Mike draait overuren in de keuken en maakt vele potten vijgenjam, bakt vijgenbrood en zoekt op internet wat ze verder met al die vijgen kan doen (vijgenwijn ?). De groententuin loopt op zijn einde, de boomgaard vraagt met de hitte en soms lage waterdruk elke dag extra aandacht.
Ook wordt er weer dagelijks meer tijd besteed aan de Spaanse studie.

Bij Jan en Maya afgelopen week lekker Marokkaans gegeten, klaargemaakt in zo´n tajine. Natuurlijk daags erop zelf ook een gekocht bij de islamitische slager in Velez met kruiden en de dag
erop uitgeprobeerd. Een heerlijke warme Marokkaanse lunch, gelukkig hoeven wij ons niet te houden aan de net begonnen ramadan.

Vanavond komt de schilder alvast zijn spulletjes brengen. Het is Antonio uit Maro, neef van onze buurman Antonio, hij schijnt goed te zijn. Deze week zal hij het hele huis van buiten schilderen en wij helpen mee.


Eind van de week kunnen we ons weer wat ontspannen, want dan begint hier in het dorp het 4 daagse Festival Tres Culturas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten