Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 24 september 2010

Bijzondere vogels in Nieuw-West

Neen, we zijn niet op vakantie in een of ander tropische bestemming. We zijn gewoon in Amsterdam. Neen, het is ook geen foto van een bezoek aan Artis. Dit is echt een opname uit Amsterdam Osdorp (oftewel "Nieuw West" zoals het tegenwoordig heet). Het is - met zijn fel groene veren - een halsbandparkiet. We zagen ze weleens als we bij Anouk waren, toen ze nog in de binnenstad woonde. Nu zien we deze vogels echt vrijwel elke dag om ons heen !
In de zeventiger jaren zaten er plotseling een paar in het Vondelpark, wellicht ontsnapt uit een kooi. Ze blijken zich goed thuis te voelen in de stad. Gisteren melden de organisaties Sovon Vogelonderzoek Nederland en Cityparrots in het kader van een Europese telling van de in het wild levende parkietensoorten, dat er nu ruim 3.500 in Amsterdam rondvliegen !
De halsbandparkiet schijnt een pact te hebben gesloten met de specht. Dit autochtone vogeltje zorgt van nature voor de holen in de bomen, die het jaar daarop door de parkieten in bezit worden genomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten