Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 15 september 2010

Polonaise in Leiderdorp en wat heen en weer gereis.

Afgelopen vrijdag werd Robbe alweer 5 jaar. Natuurlijk - we wonen nu tenminste dichtbij - kwamen we op zijn verjaardag even een taartje eten. Blijkt, dat we op die regenachtige vrijdagmiddag met record-files er toch nog 1,5 uur over doen ! Zelfs als we via de A5 rijden.


Robbe is niet alleen vrijdag jarig, maar gaat met zijn vriendjes bowlen op zaterdag en viert zondag voor de familie en vrienden het ook nog eens. De drie dagen feest beginnen met een polonaise in Leiderdorp.
Zondag rijden we vanaf Amsterdam-Osdorp via de A5 in nog geen 25 minuten naar Leiderdorp, dat is andere koek.
Gisteren voor de eerste keer met onze OV-chipkaart gereisd. We moesten van Amsterdam naar Heesch met bus-trein-bus om aldaar onze Nederlandse auto, de Daihatsu, op te halen. Dat we in de hoofdstad en in de trein met de chipkaart moeten reizen wisten we, maar dat zelfs de bussen in Brabant al met de chipapparaten zijn uitgerust was nieuw voor ons. De strippenkaarten kunnen nu eindelijk uit de portemonnaie. Na enige aarzeling zijn we nu in één klap fan van de ov-chipkaart.
Het afscheid van onze buurvrouw (82) in Heesch was nog al emotioneel voor haar. Vanochtend vroeg weer even op en neer naar Heesch voor een afspraak bij de notaris (het transport van ons verkochte huis). We rijden o.m. over de rustige nieuwe 10-baans weg tussen A'dam en Utrecht en 8-baans weg tussen Utrecht en Den Bosch en doen er 5 kwartier over ! Vanmiddag kan ik voor het eerst sinds enige tijd weer eens even de administratie bijwerken. We zijn hier in Amsterdam weer helemaal "op orde".   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten