Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 27 september 2010

Koekhappen en speeddaten in Nieuw West

Afgelopen weekend was er hier aan de zuidoever van de Sloterplas weer veel te doen. In het kader van onze “inburgering” nemen we deel aan veel activiteiten. Zo staan we afgelopen zaterdag op het Culinair Festival Amuse de lekkerste zelfgebakken koekjes van Nieuw-West te eten.
Alhoewel we ook hier een "nee-nee sticker" op de brievenbus hebben (en dus geen folders en lokale krantjes ontvangen), volgen we het lokale nieuws en de agenda hier via internet. De site van de deelgemeente Nieuw-West is behoorlijk volledig ( http://www.nieuwwest.amsterdam.nl/ ). Ongelooflijk veel (gesubsidieerde !) activiteiten om het leefklimaat hier verder op te krikken. 
Een dag erna maken we kennis met andere Osdorpers tijdens de “Osdorpse 45+ Soos in Stijl”. In het fraaie Club Restaurant Opium dat op gelijke hoogte ligt met het water van de Sloterplas “ verbreden we onze horizon en genieten van amusement en tijdens een “speeddate-sessie” van een goed gesprek. Zo leer je in betrekkelijk korte tijd weer veel nieuwe mensen kennen.
Aan de zuidoever van de Sloterplas - tegenover Theater De Meervaart -  ligt in één horecacomplex deze Club Opium, een grand café en een cantonees restaurant. We missen wel de Spaanse horeca-prijzen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten