Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 2 januari 2013

..en een gezond 2013 !

Deze dagen wenst iedereen elkaar voor het nieuwe jaar weer veel geluk én een goede gezondheid. Wat dit laatste betreft hebben wij - ter bevordering van onze lichamelijke conditie - sinds enige weken weer wat nieuws aan ons dagelijks menu toegevoegd. Ja lieve volgers, ook wij zijn aan de Chia-zaden. We kunnen ze niet alleen bij Ekoplaza in Amsterdam kopen, maar nu zelfs ook in ons Spaanse bergdorp hier. Bij La Botica Natural (de natuur-boetiek), een heuse natuurwinkel.
Wij gebruiken die Chia-zaden 's ochtends - na een nachtje in water te hebben geweekt - door onze granen-muesli. Met de goji-bessen een prima combinatie.
Het zaad komt van de Salvia Hispanica (soort Spaanse munt plant) en is van Mexicaanse origine. Kijk en verwonder je op www.chiazaden.nl ! De positieve invloed zit 'm in de aanwezige omega-3 vetzuren, vezels, anti-oxidanten en proteïnen en mineralen.
Wij wensen iedereen een heel gezond en lang leven. In 2013 en vele jaren erna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten