Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 23 januari 2013

Inleveren

Het komt niet als een verrassing, maar leuk is anders. De eerste pensioenbetalingen van dit nieuwe jaar zijn binnen. En ja hoor, ook wij leveren in. De AOW is praktisch gelijk gebleven, netto maar 1% minder. De aanvullende pensioenuitkeringen echter zijn netto nu 7% lager dan vorige maand. En dit komt alleen nog maar door de hogere belastingen die ouderen met een aanvullend pensioentje treffen. Vanaf april aanstaande gaan de pensioenfondsen de bruto-bedragen korten. Benieuwd wat er dan onder de streep overblijft.
In elk geval gaan we maar eens kijken welke maatregelen we moeten gaan nemen. Ons huishoudbudget aanpassen, fiscale emigratie, weer iets gaan ondernemen, kan allemaal. Het laatste wat we willen is klagen. Er zijn teveel mensen die echt te lijden hebben onder de huidige crisis en niet veel opties hebben.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten