Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 13 maart 2010

Voorjaar en de mannen van het gas.

De margrieten rond Casa Domingo maken ons duidelijk, dat het voorjaar hier op het punt staat te beginnen. Ook worden we 's morgens weer vroeg gewekt door talloze verschillende vogels.  
Ja, sinds enige dagen zijn we weer terug in Zuid Spanje. De schade als gevolg van de overvloedige regenval de afgelopen weken valt mee. Alleen bij de parkeerplaats is een stuk van de rotswand naar beneden gekomen. Er hangt nog een stuk gevaarlijk los, daar moeten we iets voor verzinnen.
Alhoewel we nu dagen noteren van rond de 17 graden en zon, is het toch voor de tijd van het jaar nog te koud. De gemiddelde temperatuur in maart hier is toch wel rond de 20 graden. Vooral 's avonds is het nog kil en hebben we afwisselend de gaskachel en houtkachel aan. Spanje heeft niet zo'n goede infrastructuur met gasleidingen tot in het huis zoals in NL. Iedereen heeft hier losse gasflessen die worden gebruikt voor het koken, warm water en stoken van de gaskachels.
Het vervelende van die dingen is dat je aan de buitenkant niet kunt zien hoe vol ze nog zijn. Dus ineens is het gas op. Gebeurt vaak als je net staat te koken of - nog erger - staat te douchen. Elke woensdag komen de mannen van Repsol met hun vrachtauto vol gastanks naar ons dorp. Voor de oudjes sjouwen ze die 15 kilo zware oranje jongens wel naar de huisjes boven in de pueblo. Hier een foto van zo'n wagen in Denisa.
Op de andere dagen in de week moeten we voor ons gas naar Nerja. Alhoewel zo'n tank tegenwoordig nog maar € 11,10 per stuk kost, hakt deze lange, natte en koude winter er voor onze Spaanse vrienden wel behoorlijk in. De crisis wordt hier zwaarder gevoeld dan in NL.


Na 9 jaar trouwe dienst heeft onze Spaanse Grunkel 21 inch TV een plaatsje gekregen in de slaapkamer. Doet het overigens nog prima, maar geen HD. Bij de Portugese mediawinkel- 
keten Worten in Malaga hebben we een 37 inch flatscreen Sony Bravia TV aangeschaft. Nu is TV kijken ook echt genieten !     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten