Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 16 maart 2010

Nieuwe terminal Malaga Airport geopend

Iedereen die vanaf vandaag via Malaga Airport in onze fraaie communidad Andalucía arriveert, zal zich verbazen. 

De nieuwe terminal (T3) is maandag door de Spaanse koning Don Juan Carlos en koningin Doña Sofía officieel geopend. Het heeft (met steun vanuit Brussel !) 409 miljoen euro gekost en daarmee is Spanjes oudste luchthaven (1919) klaar om 30 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. Het spectaculaire ontwerp van de terminal is van de Canadese architect Bruce Fairbanks. 
Er wordt echter nog heel wat gebouwd op de luchthaven, zie foto onder. Vanuit de lucht kun je goed zien, dat het niet zo lang meer zal duren voordat ook de tweede start- en landingsbaan aan de andere kant van de terminals in gebruik kan worden genomen. Met de vernieuwde luchthaven krijgt de economie hier een enorme impuls. Hier geen gezeur in de media (zoals in NL over de Betuwelijn, Noord-Zuid lijn, etc), maar alom enthousiasme en trots. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten