Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 14 maart 2010

De politiek en de crisis

Alsof we een politieke thriller lezen en spruitjeslucht ruiken. Dat is wat we ervaren als we deze dagen het Haagse wereldje volgen. Binnen enkele dagen stappen leiders van 3 politieke partijen op : Agnes Kant van de SP, Camiel Eurlings van het CDA en Wouter Bos van de P.v.d.A(llochtonen).













Opstappen om "bij mijn gezin te zijn". Eerst denk je: ja. logisch. Maar dan toch : wat ongeloof- waardig ! Wedden, dat ze snel weer in een leuke (goed beta-lende) baan terechtkomen waar ze ook meer dan 60 uur per week voor in de weer zijn ?! In de achterkamertjes zijn die functies alweer verdeeld.
Een groot aantal politieke leiders in NL durven de crisis niet aan te pakken, bang voor de consequenties. Echte leiders (met visie) nemen namelijk ook impopulaire maatregelen !


Goed, ook hier in Zuid Spanje rouleert weleens een politicus. Zoals vandaag, als Jose Antonio Griñán op het jaarlijkse congres van de PSOE het stokje overneemt (en daarmee ook het presidentschap van de Junta de Andalucía) van de met pensioen gaande legendarische Manuel Chaves.




Onder de bezielende leiding van president José Luis Rodríguez Zapatero wordt de crisis die in Spanje hard is toegeslagen, op een voortvarende manier aangepakt. Zo zijn veel voor de komende jaren geplande overheidsinvesteringen in de infrastructuur en bouw naar voren gehaald. Overal in Spanje - dus ook in ons dorp - zie je dit soort borden met het PlantT-logo (Plan Español para Estímulo de la Economía y el Empleo). Hier wordt aan de toekomst gewerkt en wordt gelijk de crisis bestreden. Dit motiveert de mensen enorm. Economie is voor een groot deel psychologie en dat begrijpen ze hier heel goed.


In NL is het door Balkenende ingediende wetsvoorstel van de crisis en herstelwet in de Eerste Kamer blijven steken (boosdoeners SP en PvdA) en gaat er geen schop meer in de grond. Intussen wordt NL elke dag 100 miljoen Euro armer !

1 opmerking:

  1. Eric Castenmiller15 maart 2010 om 14:30

    Eurlings was toch de gedoodverfde opvolger ?? De balk die Balk(enende) voor zijn kop heeft is nog steeds te dik om te beseffen dat hij nu toch echt een keer moet stoppen. Neem voor 1 x een goed voorbeeld van de PvdA over en doe Bos na. Overigens hoor je ook geluiden dat men Wilders adviseert eens een gezinnetje te gaan stichten (vond ik wel scherp). Voor 9 juni gebeurd er nog van alles, let maar op......

    BeantwoordenVerwijderen