Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 24 maart 2010

Goed en slecht nieuws uit de campo.

Tijdens onze dagelijkse wandelingen komen we o.a. in het bos van Peñones naast ons huis langs veel algarrobo bomen. De vruchten van deze bomen werden nog niet zo lang geleden gebruikt als vervanging voor chocolade en de bomen staan nu in bloei. Hele bijenvolken hangen rond die bomen. De bijen blijken dit jaar gelukkig massaal terug te zijn. Goed nieuws dus (foto is gemaakt door Edwin Huge).  

Het slechte nieuws horen we gisteren van onze aannemer Francisco. Als gevolg van de enorme regenval en aardver- schuivingen is het huis van Luki en Evy onbewoonbaar geworden. Luki - bij de meesten van jullie bekend - was jarenlang de housekeeper van ons oude huis op Loma de los Perros. Hij woonde met Evy en hun twee uit Ethiopië geadopteerde kleine kinderen, twee ezels, 4 honden, drie katten en meer dieren sinds 3 jaar in een vallei in de campo van Torrox. Vandaag krijg ik - in antwoord op onze ondersteuningsmail - van Evy een serie foto's die voor zich spreken. Ze hebben momenteel hier in het dorp een huis gehuurd op Loma de las Vacas. Een vreselijke ervaring lijkt me. 
Gelukkig is de fundering én rotsondergrond van ons huis zodanig dat de kans gering is dat wij ook zoiets meemaken.

1 opmerking:

  1. Eric Castenmiller25 maart 2010 om 21:34

    Zo zo, dus toch schade in jullie omgeving. Zullen er meerdere woningen schade opgelopen hebben ?? kan toch bijna niets anders...
    Hopen dat het jullie niet overkomt, maar Lokie's huis ligt toch laag ??

    BeantwoordenVerwijderen