Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 7 maart 2010

Nat Andalusië en koud Amsterdam

Volgens de krant El País van vandaag is er de laatste 100 jaar (!) nog niet zoveel regen gevallen in grote delen van Zuid-Spanje en met name in het westelijk deel van Andalucía. In de buurt van Cádiz, maar ook in de bergen ten noordwesten van Málaga was het raak. In de buurt van Pizarra is voor vandaag het voetballen afgelast, een deel van de heuvel is weggespoeld en dus kan de scheids de lijnen van het kunstgrasveld niet zo goed meer zien.
Aanstaande dinsdag vliegen we weer terug. Hopelijk treffen we in de campo van Frigiliana geen weggespoelde carrils aan zoals dit weggetje. Voor alle zekerheid maar even onze tuinman gebeld, maar alles schijnt OK te zijn.

   
Wij zijn ons de afgelopen dagen aan het oriënteren op appartementen in het westen. Als we in NL zijn, rijden we nu zeker drie keer per week vanuit Brabant naar Amsterdam, Leiden ed. Het zal ons heel wat reistijd en files schelen als we in de Randstad ons stekkie in NL hebben. Dagenlang zitten we Funda, Jaap en hoe al die onroerend goed sites ook mogen heten af te speuren. Printen lijsten uit en rijden en wandelen vervolgens door Leiden, Haarlem en Amsterdam. Eerst maar eens beslissen wáár we dat stekkie (bvk een appartement) willen hebben en natuurlijk kijken of we binnen ons budget iets kunnen vinden. Dan pas ons huis in Brabant te koop zetten. Gezien de huidige ontwikkelingen op de huizenmarkt in NL kan dat nog een lang proces worden. 
Pieter maakte gisteren deze foto van twee verkleumde huizenjagers in de zonnige maar ijzig koude hoofdstad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten