Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 22 maart 2010

Eindelijk "seguridad social" in de USA, hurrah !

Spanje kent naast een uitstekende private healthcare ook een redelijk werkende "seguridad social". NL heeft weer een typisch poldermodel gemaakt van de gezondheidszorg. Geen private healthcare, geen ziekenfonds meer, maar iets ertussen in ! 
Er wordt geschiedenis geschreven vandaag in de USA. Obama krijgt zijn wetsvoorstel door het Congres. Hoera ! De USA is op weg een beschaafde natie te worden. Binnenkort zit iedereen in het ziekenfonds. Alhoewel veel Amerikanen nu vinden dat ze in de Socialistische Republiek Obamastan wonen ! Kwestie van wennen. 

1 opmerking:

  1. Veel mensen in dit land zijn de oude wereld ontvlucht om zich aan de greep van de 'heersers' te ontworstelen. Dat zit nog steeds in hun genen: de overheid moet zorgen voor veiligheid en infrastructuur en zich verder niet met het individu bemoeien, die is gewend zijn eigen zaken te regelen. Wij, in Europa, vinden dat we voor alles en iedereen moeten zorgen. Het wrange daarvan is dat die verwennerij afhankelijke, klagende burgers maakt voor wie het nooit goed genoeg lijkt te zijn: de overheid doet te weinig, doet het verkeerd of het deugt sowieso niet! Ergens tussen de USofA en Europa onstaat misschien ooit de perfekte wereld!

    BeantwoordenVerwijderen