Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 23 februari 2011

Iedereen manager ?

Het begon alweer enkele jaren geleden toen we een gewone schoonmaakster ineens interieurverzorgster moesten gaan noemen. Daarna is het hard gegaan. De interieur- verzorgster is nu een interieurmanager. De personeelschef heet human resource manager, de verpleegkundige moeten we nu zorgmanager noemen. Er zijn geen concierges meer, maar facilitymanagers en die lieve receptioniste wil zich front desk manager laten noemen. Nu ook de stoere truckers ineens roadmanagers blijken te zijn en ambtenaren “rijksmanager” is volgens mij het hek van de dam. Maar toch. Als het uitsluitend bij een andere benaming van de funktie blijft, passen we ons wel aan. Maar nu willen ze ook allemaal ineens een assistent en als manager betaald worden. Volgens mij is het in NL de hoogste tijd voor een Cupasoup !

Er is inderdaad een overschot aan managers, maar een nijpend tekort aan leiders.

2 opmerkingen:

  1. Hooi, zag net op de ochtendspits dat een barman nu barista heet, hij schenkt dan wel koffie !
    groetjes Maya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Jan,

    Via een Tweet van je dochter Kim je blog gelezen. Een prachtig verhaal en je hebt helemaal gelijk. Misschien kun je ook eens een blog schrijven, wat we hieraan kunnen doen.
    Veel plezier en goed leven in Spanje

    BeantwoordenVerwijderen