Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 20 februari 2011

De bal blijft rollen.

Als je in Amsterdam woont, dan ga je vanzelf de plaatselijke voetbalclub (Ajax) wat meer volgen. Je hoort ook niet over een andere club praten hier. Of we nou gelijk fan worden, dat valt nog te bezien. Maar een telefoontje van broer Arnold (wel fervent Ajax-fan en seizoenkaarthouder) met het aanbod om vanmiddag mee te gaan naar de Arena sla je niet af. We zitten nog een beetje in de voetbalmood na afgelopen woensdag op TV de prachtige wedstrijd Arsenal-Barcelona te hebben gezien. Het spel van Ajax stelt vandaag wat teleur, alhoewel ze met 1-0 winnen. Arnold baalt af en toe zelfs. Maar de entourage vergoedt veel.


Alhoewel hij al "op voetbal zit", ontwikkelt kleinzoon Robbe zich als fanatiek en verdienstelijk straatvoetballertje. Na schooltijd spelen we met hem en zijn vriendje Cas achter het huis in Leiderdorp de afgelopen dagen menig partijtje.   


Een paar dagen eerder geef ik op een fraai grasveld (in het Eendrachtspark) voetballes aan kleinzoon Niel en zijn vriendje. Ann holt lekker mee en is door Mike nauwelijks bij te houden.


We zijn sinds terugkeer in NL minder economisch in onze boodschappen. Toch halen we met plezier de noodzakelijke spullen bij AH. Ja inderdaad, voor de voetbalplaatjes, zelfs Julie spaart ze.  
Sinds afgelopen maandag na een controle in het ziekenhuis loopt Mike zonder krukken. Woensdag voor het eerst sinds haar heupfractuur (op 20 dec.) loopt ze weer eens een heel rondje Sloterplas. En dat in 70 minuten, vrijwel non-stop. Een geweldige prestatie. Ook zijn we weer begonnen met twee keer in de week een uur "baantjes zwemmen" in het Sloterparkbad. Hopelijk verdwijnen hiermee snel de klachten in haar beenspieren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten