Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 2 september 2012

Geblokkeerd

Met onze schotelantenne en Nederlandse abonnement op Canal Digitaal kunnen we hier in Spanje alle Nederlandse TV-zenders in HD-kwaliteit ontvangen. Dat wil zeggen, gewoon op TV. So far, no problem. 
Soms echter missen we een uitzending die we graag hadden willen zien. Dan biedt de internetsite Uitzending Gemist een mooie oplossing. Met mijn Apple TV is de Sony TV nu verbonden met de Apple MacBook en dat geeft prima beeld en geluid.

Er zijn echter ook programma's die je blijkbaar niet zomaar buiten NL kunt terugkijken. Omdat de uitzendrechten slechts voor NL zijn gekocht, blokkeert de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) deze programma's als je ze buiten NL wilt bekijken. Dat wil zeggen, via internet. Rechtstreeks via TV in het buitenland bekijken kan wel. Dat is natuurlijk wel raar !
We komen erachter als we enkele gemiste afleveringen van VPRO's Zomergasten willen gaan kijken. Maar we zijn niet voor één gat te vangen. Via Google komen we op een vpn-site waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je die blokkering kunt omzeilen. Je kunt een VPN service kiezen met servers in NL. Andere voordelen hiervan zijn, dat je anoniem kunt surfen op het internet, anoniem kunt downloaden via Bittorrent en andere website blokkades kunt omzeilen. Toch gaan we hier op de berg maar niet zelf sleutelen aan onze internetverbindingen, bovendien is zo'n vpn-service niet gratis. Adriaan van Dis en Lidewij Edelkoort zien we wel als we deze week weer in Amsterdam zijn. Afzender van deze vpn-site is de Piratenpartij. Schijnen als Lijst 11 mee te doen aan de TK-verkiezingen in NL van 12 september. Ook heel raar.

1 opmerking:

  1. Met piratebay natuurlijk zelfde gehad ..
    oplossing is via gratis anonieme proxyserver

    1) http://www.alwaysapirate.org/ (zonder installatie)

    2) gebruik UltraSurf tooltje, een .exe bestand werkt ook eenvoudig

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen