Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 26 september 2012

Kunst in een Badkuip

We willen ons altijd graag laten verrassen door kunst. Al geruime tijd hebben we een museumjaarkaart en dat zorgt er wel voor, dat als we in NL zijn we vaker dan in het verleden, musea bezoeken. Ook de moderne en hedendaagse kunst heeft onze belangstelling. Vandaag bezoeken we daarom het afgelopen zaterdag door de Majesteit geopende vernieuwde Stedelijk Museum. We waren bepaald niet de enigen..! Ondanks de wachtrijen was de doorstroming goed..





Alleen al de architectuur is de moeite van het bekijken meer dan waard, zowel van binnen als van buiten. De architect heeft de Badkuip, zoals de uitbreiding al wordt genoemd, op een fantastische wijze verbonden aan het originele en oude gebouw.

Veel wereldberoemde stukken zien we voor het eerst live. Mooi en bijzonder. Het is wel opvallend, dat de Horeca nog niet helemaal ingewerkt is. Voor de paar uurtjes die we er zijn, is het Stedelijk trouwens te omvangrijk. We zullen er daarom nog vaker naar terug gaan. Het ligt op maar 6,8 km van ons appartement. Voorafgaand aan ons bezoek had ik namelijk Apple-maps even geraadpleegd voor de kortste route en tramlijnen. Met tramlijn 1 is het een kwartiertje, te voet een dik uur doorstappen waarvan een groot deel door parken.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten