Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 1 september 2012

Incendio

Deze prachtige foto stond vandaag in El Pais. Een nasmeulend landschap nabij Mijas, ten noordoosten van Marbella.    
Een paar dagen geleden hadden we een brand nabij ons huis. Maar dit hier is andere koek. Ten westen van Málaga tot aan Marbella toe hebben de afgelopen twee dagen de grootste bosbranden van de afgelopen decennia gewoed.
Honderden brandweerlieden en tientallen helikopters en enkele blusvliegtuigen hebben het vuur bestreden. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Er zijn enkele doden gevallen, een groot aantal huizen en auto's zijn verbrand, er is totaal bijna 2000 hectare verwoest. Het vuur lijkt nu onder controle. 







Op de websites van de lokale kranten hier staan tientallen foto's van de brand. Het vuur was vooral 's nachts angstaanjagend. Canal Sur heeft continue live uitgezonden vanuit het getroffen gebied. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten