Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 22 december 2012

Kieskeurig

Deze week zie ik deze auto voor de voormalige kazerne van de Guardia Civil staan. Het is een bestelwagen van Navidul, een prestieus merk van hammen. De tekst (con el jamón no te la juegues) wil zoveel zeggen als : "Met ham speel je niet". Op de Spaanse TV zijn er leuke commercials van Navidul rond dit thema. Kortom, het kopen van een ham is een serieuze zaak ! 
Met die wijze raad in het achterhoofd hebben we gisteren na een uitgebreide selectie en proeverij een mooie ham gekocht. Voor de kenners : een Jamón Serrano de Hembra. Normaliter eten we geen varkensvlees, maar dit is geen ham van zomaar een varken. De hammen komen van de pata negra, de zwarte varkens die hun hele leven in Extremadura door de eikenbossen hebben gelopen en naast grassen, wilde kruiden etc ook eikels eten. De hammen zijn minimaal 1 jaar in de koele luchten van de Sierra Nevada gedroogd. God, wat zijn wij blij, dat vandaag deze wereld en zijn hammen nog bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten