Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 3 februari 2013

Gaten in de markt

"De burger wordt wakker en begint wars van de markt en in antwoord op de crisis, een tegenbeweging te ontwikkelen. In de zorg, stadsplanning, voedselvoorziening en kinderopvang. Initiatieven waarbij menselijke waarde, overzichtelijkheid en samenwerking voorop staan, wordt het leven naar eigen inzicht ingericht : de coöperatie wordt opnieuw uitgevonden. Deze beweging is snel groeiend en zo succesvol dat ze als bedreigend wordt ervaren door de grote marktpartijen. Er worden gaten in de markt geschoten".
Dit is de introductie van de steeds beter bekeken VPRO-serie Tegenlicht. Hierin worden dergelijke ontwikkelingen overal in de wereld belicht. Ook wordt een eerste inventarisatie gemaakt van een Nieuw Nederland. Het lijkt er sterk op, dat de marktwerking en economische groei zoals we die nu kennen definitief achterhaald is. Als voorstander van het kapitalistische systeem merk ik, dat mijn denken (en doen) snel aan het veranderen is. Als je je geloof in politici, bankwereld, voedselproducenten en massaconsumptie bent verloren of dreigt te verliezen, volg dan (eventueel via Uitzending Gemist) op de nederlandse TV de serie Tegenlicht. En laat je vooral inspireren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten