Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 28 februari 2013

Overwegend groen en wit

Op 28 februari 1980 werd een referendum gehouden waarbij werd besloten, dat Andalucía een autonoom gebied zou worden. Deze dag wordt hier elk jaar gevierd met vieringen in kerken, optgochten, dans- en muziekvoorstellingen. Het is een officiële feestdag. In elke stad en gehucht in Andalucía hangen altijd 4 vlaggen naast elkaar. De vlag van de gemeente, die van Spanje en Europa. En natuurlijk die van Andalucía. Groen en wit zijn de hoofdkleuren van deze vlag. Het wapen in de vlag is de Griekse God Heracles zittend op een leeuw tussen twee pilaren. De pilaren van Heracles zijn de rotspunten aan beide zijden van de Straat van Gibraltar. Het is maar, dat jullie het weten..
Voor ons begon deze Dia Andalucía vanochtend ook groen en wit. Afgelopen nacht heeft het zwaar geonweerd en er is zelfs hagel gevallen. Wat boven de 800 meter tot een wit tapijt leidde. Ondanks een weersverwachting van 95% neerslag, zagen we al vrij snel de zon weer en bleven alleen de bergtoppen wit. Wij hebben met onze Canadese familie (hier op Balcon de Europa) deze dag gevierd met een heerlijk lunch bij Mauri. Een bezoek aan het nieuwe museum van Nerja, een stadswandeling door Nerja en een rondrit door de bergen via Torrox. Nu - tegen zevenen in de avond - snel de open haard aan en nippen aan een homemade Frigiliana-wijntje. Deze Día de Andalucía kan zo ook in de boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten