Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 8 februari 2013

Misdadig

Nog niet zo lang geleden hebben we met veel interesse het boek De Voedselzandloper van arts en onderzoeker Kris Verburgh gelezen. De nieuwste wetenschappelijke onderzoeken m.b.t. voeding en het verouderingsproces worden erin beschreven. Het was een inspiratie om onze eetgewoontes per direct bij te stellen. 

Een ander interessant boekje is de gids Wat zit er in uw eten ? van Corinne Gouget. Op last van Brussel moet de voedselindustrie op verpakkingen exact vermelden welke voedingsadditieven zijn gebruikt. Het zijn de zgn. E-nummers. Vrijwel al die toevoegingen hebben ongezonde bijwerkingen. In de supermarkt is het vaak een hele puzzel om iets te kopen wat redelijk veilig is. Vanochtend toch maar eens op mijn iPhone de app E-nummers gezet. Makkelijk bij het doen van de boodschappen. De Unilevers van deze wereld hebben een broertje dood aan kritische consumenten die hun koopgedrag aanpassen aan

de E-nummers. Er blijken nu steeds meer etiketten te zijn waarop die nummers niet meer staan, maar de naamsvermelding van die toevoegingen. Dit is geen misleiding meer, maar misschien wel misdadig. iPhone-gebruikers zijn niet voor een gat te vangen. Gelukkig heeft mijn app E-nummers een mogelijkheid ook op naam te zoeken.... Het blijft een dagelijkse struggle for life !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten