Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 24 juni 2012

Kort nachtje

Normaliter is het stukje strand bij onze favoriete chiringuito Mauri, El Playazo, redelijk rustig. Zomers natuurlijk veel parasols. Maar gistermiddag zien we - terugkomend van de zaterdagmarkt in Caleta - het al aardig vol staan met complete tenten. Het zal vanavond nog drukker worden, want dan is het Noche de San Juan. Elders in Spanje wordt de kortste nacht van het jaar op 21 juni gevierd, maar hier wordt het hele weekend 
gefeest. Er zijn gratis sardientjes, rond middernacht wordt er in zee gezwommen, 


er worden vreugdevuren gemaakt en er wordt vuurwerk afgestoken. En natuurlijk veel gegeten en gedronken. Dat gaat dan de hele nacht door. Tegen de ochtend rollen de feestgangers hun tentjes in. Voor ons niks geen San Juan en een tentje, wij slapen gewoon thuis.
Direct na de door Spanje gewonnen voetbalwedstrijd gingen gisteravond trouwens al de eerste vuurpijlen de lucht in. 
Er zijn waarschuwingen voor extreem hoge temperaturen in de provincie (rond de 40 graden). Hier hebben we daar nog geen last van. Vannacht is er mist vanuit zee komen drijven en die is vanochtend nog niet helemaal opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten