Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 26 juni 2012

Klaar

Met plezier horen we gisteren, dat deze zomer naast dochter Kim en gezin ook dochter Anouk en gezin bij ons op vakantie komt. Andalucía is er helemaal klaar voor !
Vandaag wordt door Ana Pastor, la ministra de Fomento (minister van ontwikkeling), de secunda pista (tweede start/landingsbaan) van het vliegveld van Málaga geopend. Dus vanaf vandaag kan het zomaar gebeuren, dat je voortaan op de linkerbaan op de foto landt. Het is een verdubbeling van de capaciteit, men kan van 36 naar 72 vluchten per uur. Was ook wel nodig, want ondanks de crisis blijft het aantal passagiers groeien. Met maar één baan was het vliegveld, dat tegenwoordig Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol heet, behoorlijk kwetsbaar. Met alle uitbreidingen op het vliegveld was zo'n 400 miljoen euro gemoeid. Vandaag dus een flinke opsteker voor de stad Málaga, dat ten gevolge van de bezuinigingen een maand of twee geleden alle werkzaamheden aan zijn twee nieuwe metro-lijnen heeft moeten stilleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten