Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 21 december 2011

Lotje uit de loterij

In NL kennen we de Staatsloterij en de Postcodeloterij met hoofdprijzen van enkele miljoenen euro's en af en toe een jackpot. In Spanje kennen we EL GORDO. De oudste (1812) en gelijk de grootste loterij ter wereld. In El Pais van vandaag een foto zoals die overal in Spanje genomen had kunnen worden. Lange rijen mensen om de laatste loten te kunnen kopen. Een lot kost 200 euro. Ondanks de crisis verwacht men, dat er toch zo'n 2,7 miljard (!) in de pot komt te zitten. Morgen, de 22ste - is de trekking.  De hele ochtend is deze Sorteo Lotería de Navidad live te zien op de Spaanse TV. Uit een soort bingotrommel vallen balletjes met nummers die dan het winnende lot vormen. Tientallen weeskinderen in mooie schooluniformen zingen de nummers van de winnende loten. Morgenochtend zetten we de TV zeker even op TVE om een deel ervan mee te maken. 
Op Twitter lees ik een wijze uitspraak : "De loterij is een vrijwillige belasting voor mensen die niets weten van kansberekening" ! 
(foto's El Pais)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten