Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 17 december 2011

Glas

Vandaag staat helemaal in het teken van glas. In Leiden wordt het Glazen Huis betrokken door enkele dj's van radio 3FM. Hier vind je alle info. Wij bezoeken in het kader van ons jaarlijks familie-etentje in Leerdam de glasblazerij. Veelvuldig moeten we terugdenken aan de film Glas (1958) van Bert Haanstra. Klik hier voor deze Oscar winnende korte film over de produktie van glas. 



In het vorig jaar geopende compleet vernieuwde Nationaal Glasmuseum lopen we langs ruim 9.000 glasobjecten. Een van de mooiste exemplaren zijn deze vazen links. Ze lijken aardewerk, maar het is glas. Gewoon mooi. De overzichtstentoonstelling van Nederlands beroemdste glaskunstenaar, Andries Copier, geeft een goed beeld van de jaren waarin Leerdam een van 's werelds belangrijkste glascentra was.
Het etentje vindt plaats in Gasterij Het Oude Posthuys. De naam zegt het al, het is het voormalige postkantoor van de glasstad. De gevelreclame is - natuurlijk - uitgevoerd in glas. Binnen gaat het niet om het glas, maar om de inhoud...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten