Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 14 december 2011

Spookburgers opgepast !

In Nederland zijn er volgens recente berichten van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zo'n 450.000 mensen die uit een gemeente zijn vertrokken zonder dat te melden en zich vervolgens ook niet in een andere gemeente inschreven. Het begrip "spookburgers" is ontstaan. Uit eigen ervaring weten we, dat de bevolkingsadministratie in landen rond de Middellandse Zee soms niet helemaal klopt. In NL zou het allemaal wel kloppen. Niet dus. 
Na vragen vanuit de VVD komt uitkeringsinstantie UVW met de mededeling, dat er ook nog eens honderdduizenden van die spookburgers een uitkering ontvangen ! Ze hebben blijkbaar wel een bankrekening. De Belastingdienst vist echter achter het net, want deze Nederlanders zijn "onbereikbaar".  
Enkele dagen geleden lezen we gelukkig het bericht, dat de VVD-minister van Sociale Zaken nu een wetsvoorstel gaat maken, dat de status "vertrokken onbekend waarheen" in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) reden wordt om een uitkering stop te zetten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten