Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 29 april 2012

Onsterfelijk

Op internet lees ik een recensie van het splinternieuwe boek Onsterfelijk. Hierin beweren de auteurs (natuurkundige Terry Grossman en futuroloog en uitvinder Ray Kurzweil), dat de mens echt op weg is naar onsterfelijkheid. In ieder geval bewijzen ze, dat we het verouderingsproces kunnen vertragen en daarmee ons leven nu al met 40 jaar kunnen verlengen ! Door een snelle evolutie van de medische wereld in een informatietechnologie, door de huidige gentechnologie en nanotechnologie.
Zo is preventie en vroege detectie van ziekten zeer belangrijk. Maar ook ontspanning, zelfonderzoek, gezonde voeding, supplementen en afvallen. De nieuwste technieken m.b.t. het verwijderen van genen voor telomerase en andere enzymen (voorkoming van kanker), het activeren van het immuunsysteem, etc.  worden in het boek behandeld. De belangrijkste praktische tip is : het ondernemen van intellectueel uitdagende activiteiten. Kortom, je hersenen blijven gebruiken ! Dus ook op latere leeftijd blijven studeren, schrijven, lezen, puzzelen, muziek maken etc.   


De maatschappelijke gevolgen van de stijging van de gemiddelde overlijdens- leeftijd naar bijv. 120 jaar zijn niet te overzien. Om over onsterfelijkheid maar te zwijgen. De mens kan het misschien wel aan, maar de aarde zal het niet lukken. 


Na een paar dagen met uitsluitend zon en hoge temperaturen is het hier gisteren begonnen te regenen. Zijn we blij mee, want het land kan het goed gebruiken. Ondanks flinke opklaringen gisteravond was het vanochtend weer dicht bewolkt met af en toe een flinke bui. Behalve voor een korte wandeling is het geen weer om de hele dag buiten bezig te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten