Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 5 april 2012

Passie

Op Canal Sur zien we een live-reportage van een van de vele processies in Málaga. Kippenvel. Hier een foto ervan zojuist van internet geplukt. Het zijn Los Legionarios (de soldaten van het Spaanse vreemdelingenlegioen uit de kazerne van Ronda) die de gekruisigde Christus met gestrekte armen (!) door een deel van het centrum dragen. 
We schakelen rond 21.00 uur even over op de nederlandse TV-zender en zien ook een mooie uitzending vanuit Rotterdam, The Passion. Een wit kruis wordt door de stad gedragen en het bijbelverhaal wordt gezongen en verteld. Boeiend om te zien hoe de passie zo verschillend wordt geuit. 
Het regent momenteel in het noorden van Andalucía. Hier was het de hele dag droog met flinke donkere wolken. Een paar graden koeler dan gisteren. We wachten geduldig op de gewenste regen. Morgennacht gaan we naar de processie in Frigiliana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten