Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 22 april 2012

Achter de schermen

Vorige week hebben we in twee avonden achtereen alle afleveringen van de tv-serie BORGEN zitten kijken. We hadden de serie al in NL gedownload. Fascinerend verhaal over het leven van de eerste vrouwelijke minister-president in Denemarken. Een vrouw die leeft volgens haar principes, maar steeds vaker concessies moet doen. Zowel in haar politieke als in haar privé-leven. Mooie kijkjes in het leven van hedendaagse politici, hun spindoctors en de hijgerige media. "That's democracy, folks. The best of the worst !" Natuurlijk waren we nieuwsgierig naar seizoen2 van deze serie. Toch maar eens met het trage internet hier op de berg gepoogd seizoen 2 (2011) van deze serie te downloaden. Eindelijk, na een ruim 12 uur, stonden de 10 afleveringen (ruim 600 minuten) op mijn laptop. Na twee avonden voetbal (Real Madrid en Barça) op TV, zien we gisteren en vanavond BORGEN 2011. 
Deze week lezen we op internet, dat de inkopers van de Nederlandse publieke omroep vorige week in Cannes BORGEN hebben aangekocht. Dus iedereen in NL kan in TV-seizoen 2012-2013 de serie ook gaan volgen. 
In deze serie uit 2011 zien we beangstigende overeenkomsten tussen de politiek in Denemarken met die van NL. Zelfs het nieuws van gistermiddag, dat de PVV van Wilders zijn gedoogsteun aan het huidige kabinet opzegt, zien we in deze serie (uit 2011) ook gebeuren. Zeker na het zien van BORGEN geloven we nog minder wat politici in het openbaar zeggen. De waarheid gebeurt allemaal achter de schermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten