Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 3 april 2012

Video impressie Semana Santa

Afgelopen vrijdag - op Viernes de Dolores - is in ons dorp eigenlijk de Semana Santa al begonnen met een processie met o.m. het beeld van Virgen de los Dolores. Het is de patrones van de Cofradia (congregatie, broederschap) van Frigiliana. Vanaf de website van de gemeente hebben we weer het hele programma van deze week (in pdf) gedownload, een uitgave van deze Cofradia. In het fraai vormgegeven stuk staat niet alleen het programma, maar ook een soort jaarverslag met alle activiteiten die ze hebben georganiseerd, aan deelgenomen etc. Er zit zelfs een financieel verslag bij. Vrijwel elke familie hier is ervan lid en levert vrijwilligers voor de activiteiten. 
Sinds enkele dagen staat op YouTube onderstaande video van enkele minuten. Het geeft een aardige impressie van de processies van 2011. We gaan niet naar alle processies kijken. Met uitzondering van onze "favoriet", die van Viernes Santo (Goede Vrijdag). Als tegen elven 's avonds alle lichten in het dorp uitgaan en bij kaarslicht de urenlange processie door uitsluitend vrouwen plaatsvindt. De enige mannen in de processie zijn dan de dragers van de beelden. Indrukwekkende stiltes, gevolgd door gezang en stemmige muziek van de harmonie. Vanaf het balkon van het huis van Miguel zullen we ook dit jaar weer de beste plaats hebben.
Net zoals vorig jaar, wordt er ook de komende dagen regen verwacht en gaan de temperaturen naar beneden... Op alle Andalusische TV-zenders zijn ook dit jaar weer vrijwel continue alleen reportages te zien van de processies. We zien vanochtend beelden uit een regenachtig Sevilla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten