Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 16 maart 2013

Soja, bye bye.

Trouwe volgers van ons blog weten, dat we alweer enige jaren soja-consumenten zijn. Soja als vervanger van vlees en melk en prima passend in een cholesterol-vriendelijk dieet. Door de steeds maar groeiende vraag naar soja is ook dit product in handen gevallen van de maffia van de voedingsmiddelen-industrie. Op steeds grotere schaal komt er genetisch gemanipuleerde soja op de markt. Door de meest recente publicaties hierover op internet hebben we besloten toch maar af te stappen van de soja.
Afgelopen week hebben we v.w.b. een alternatief voor de sojamelk in onze koffie de door onze Canadese familie geadviseerde amandelmelk geprobeerd. We hebben onbespoten ontvelde amandelen in de blender gedaan en daarmee onze eigen amandelmelk gemaakt. Prima, volkomen veilig en gezond. Wat wil een mens nog meer ? 





Onze achtertuin in Spanje grenst aan een flinke amandelboomgaard. De eigenaar - die we nog nooit hebben gezien - verwaarloost dit stuk land. Ik ben de enige die, ter voorkoming van bosbranden, af en toe wat onkruid weghaalt en dood hout verwijdert. Als tegenprestatie eigen ik me dan regelmatig wat kilootjes amandelen toe. Anders vallen ze toch maar op de grond en worden ze door de ronddolende wilde zwijnen opgegeten. Dus in Spanje zit het wel snor met die amandelmelk.

Sinds gisteravond zijn we weer in Amsterdam. Op ons boodschappenlijstje staat vanochtend : amandelmelk. Wat kan een mens gelukkig zijn als je dan ziet, dat we het hier gewoon kunnen kopen van het merk Alpro. Volgens het etiket zonder enige toevoeging. Prima keus dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten